Jump to content

Jure Vlašić

Korisnik
 • Broj objava

  0
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Jure Vlašić objavio

 1. Blokiran sam od 2009 godine od Zagrebačke banke.Podignuo sam 2 kredita po 10.000 eur tj.oko 150.000 kn.Firma je otišla u stečaj i nisam više mogao vraćati kredite.U međuvremenu sam otišao u mirovinu i otvorio zaštićeni račun te mi FINA skida 1/4 po novom ovršnom zakonu.

  Sadašnje dugovanje je naraslo oko 800.000 kn.

  Pitanje:Dali je po neplaćenim dugovanjima  nastupila APSOLUTNA ZASTARA i  kako mogu pokrenuti proces u fini da mi se ostatak duga ukine po ovršnom zakonu čl.12.

  1. Borbena7

   Borbena7

   U Vašem slučaju nema zastare, a ako se dug otplaćuje svaki mjesec prisilnim putem tada nema prostora ni za primjenu čl.12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

  2. Jure Vlašić

   Jure Vlašić

   Ali po ovršnom zakonu otplaćuje se samo jedan kredit a svi ostali dugovi već odavno nisu plaćeni niti lipe.Čitao sam Novi Ovršni zakon od 04.08.2018.,čl.12 regulira Apsolutnu zastaru ako nije uplaćeno po određenom dugu od 2012 godine ništa.

   To je kod mene slučaj.

   Molim Vas možete mi malo detaljnije pojasniti!!!!

  3. Borbena7

   Borbena7

   Čl.12. Ovršnog zakona regulira nesto sasvim drugo. Vjerujem da ste mislili na čl.12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvim. Međutim, ni on ne regulira apsolutnu zastaru već trenutnu nemogućnost naplate. Što znači da se ovršna isprava mora isknjižiti sa Fine, a ovrhovoditelja već sutra može pokušati ponovnu naplatu, bilo preko Fine ili nekog drugog predmeta ovrhe. Dok je ovrha na Fini, zastara ne teče, tek kad se isknjiži. Zastarni rok je 10. godina.

×
×
 • Napravi novi...