Jump to content

Veliki gložac

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Veliki gložac

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

214 pregleda profila
 1. Molio bih savjet. U dogledno vrijeme namjeravam iznajmiti sobu u Gradu Zagrebu. Veći dio vremena provodio bih tamo, a nešto manje u Rijeci gdje mi je prebivalište. Sad me zanima : 1. moram li prijaviti boravište u Zagrebu ? 2.ako moram da li je tada stanodavac dužan plaćati porez, te da li bi to povećalo cijenu sobe koju bih iznajmio ?
 2. Zanima me pošto namjeravam iznajmiti garsonijeru u Zagrebu(na dulje razdoblje) u kojoj bih boravio pola mjeseca, a pola s obitelji u Rijeci u slučaju da prijavim boravište u Zagrebu : 1. Da li moram izraditi novu osobnu iskaznicu ? 2. Da li moram mijenjati liječnika obiteljske medicine pošto bi mi boravište bilo u Zagrebu, dok mi je liječnik obiteljske medicine u Rijeci, odnosno mogu li zadržati liječnika obiteljske medicine u Rijeci. Unaprijed veliko hvala !
 3. Poštovani, Molio bih savjet. Mislim možda iznajmiti podstanarsku sobu u Zagrebu u kojoj bih boravio 10 - 15 dana mjesečno privatnog karaktera a ostatak u Rijeci s obitelji. Moram li prijaviti boravište u Zagrebu ? Te ako moram što učiniti nakon 2 godine kada ono istekne pošto se više ne može produžiti od toga, kako sam bar čuo ? Također sam čuo da npr. neki studenti koji nisu iz Zagreba žive kao podstanari u sobama u Zagrebu a tamo nisu prijavljeni ni boravištem, ni prebivalištem. Napomena: nisam student, nego umirovljenik. Unaprijed Hvala !
 4. Hvala puno sivko ! Ovaj odgovor mi mnogo znači.
 5. Molim Vas za pomoć. Naime iznajmio bih u dogledno vrijeme podstanarsku sobu u Zagrebu, za informaciju trenutno živim u Rijeci. S tim iznajmljivanjem želio bih prijaviti prebivalište u Zagrebu. Da li je gazda stana u koji iznajmljujem sobu dužan mi potvrditi prebivalište u Gradu Zagrebu u MUP-u dok živim kod njega ovo mi je jako bitno jer planiram trajno ostati u Zagrebu pa zbog toga tražim prebivalište u njemu? Molio bih odgovor na još jedno pitanje (manje bitno) da li bih u Rijeci gdje mi je rodbina mogao zadržati boravište i ako da koliko još vremena? Unaprijed Hvala !
 6. Hvala Ruby_Danderfluff na ponuđenoj pomoći. Ako Vi ne znate ja još manje.
 7. Poštovani! Zanima me da od roditelja nasljedim veći novac. Da li bi ja izgubio pravo na Doplatak za pomoć i njegu i 150 kuna mijesečno za mirovinu manju od 1400 kuna ? Za sad trenutno je jedini uvijet za ta prava neposijedovanje nekretnine osim one u kojoj živiš. To se ovijerava u katastru i gruntovnici. Pošto ja trenutno nemam na sebe prepisanu niti jednu nekretninu ta dva prava i dalje ostvarujem. Međutim od očevog nasljeđa da uložim veći novac na banku da li bi država mogla i smije li provijeravati stanje moje ušteđevine na banci bez mog znanja odnosno dopuštenja i obavijest
 8. Hvala puno Iustitia_ZD na odgovorima. Ovo mi je puno pomoglo.
 9. Lijep pozdrav ! Imam nekoliko pitanja. Naime mene zanima mogu li prijaviti prebivalište (ne boravište) s vremenom,ne odmah ali me jako zanima u Zagrebu pošto živim u Rijeci ,a u Zagrebu boravim tek povremeno,nekoliko dana mijesečno? Inače sam u općoj invalidskoj mirovini, nemam skrbnika jer mogu samostalno obavljati osnovne životne potrebe ali primam Doplatak za pomoć i njegu od 600 mijesečno kuna riješenjem Centra za socijalnu skrb u Rijeci i 150 kuna za mirovinu manju od 1400 kuna. Sad mene zanima mogu li ja kod poznanika u Zagrebu prijaviti prebivalište (a da mi boravište bude Ri
×
×
 • Napravi novi...