Jump to content

masterdisaster

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O masterdisaster

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, ovo je moj stari post. Ukratko ; očeva sestra zaključa sobe koje ona smatra svojim nakon smrti njihova oca i ne želi diobu niti sudjeluje u bilo kakvom rješavanju problema. Ne živi na adresi već 20 godina, ne ulaže u kuću niti plaća režije. Iz dalekog grada nama diktira kako ćemo živjeti i ne dopušta ulazak u sobe koje ona u svojoj glavi pripisuje sebi u idealnoj diobi. Odvjetnik kaže da će sud dugo trajati da neka se nagodimo bez suda. Za desetak dana joj je rok do kad se mora odlučiti da li želi isplatu ili ne. Sumnjam da se neće javiti kao ni do sad, pa ja planiram otvoriti te sobe i namjeravam ih srediti i koristiti kao i do prije. Kakve su sankcije za mene u ovome ne efikasnom hrvatskom pravosuđu ako ja "provalim" u zaključane sobe ? Kako možemo mi nju prisiliti čim legalnije da se aktivira u odnosu prema nekretnini ?
 2. Hvala na odgovoru. Što se u praksi najčešće uzima kao vrlo ozbiljan razlog? Mi imamo usporedne dokaze s legalizacije iz 2013 do danas i vidi se koliko su nekretnine propale. Slike iz projekta legalizacije 2013 i projekta procjene nekretnina iz 2019. kao službeni dokumenti. Imamo spremno 10 susjeda koji će svjedočiti da nikad ništa nije ulagala. Režije plaća moj otac već 20 godina i glase na njega. Nova kuhinja, pod, kupaonica. Imamo sve račune. Ona ne živi tu 20 godina i prijavljena je na drugoj adresi. Imamo i sms poruke i mailove razgovora pokušaja nagodbe koja ona i dalje odbija. S obzirom da je suvlasništvo idealno, nema pravo zakljucavati sobe o držati drugu nekretninu samo za sebe. A upravo to radi. Još tisuću razloga i dokaza imamo i ne vidimo zbog čega se to ne bi uzelo kao vrlo ozbiljan razlog.
 3. Moj otac i njegova sestra imaju dvije nekretnine u kojoj su suvlasnici oboje po pola. Očeva sestra ne ulaže niti u jednu nekretninu i živi u muževoj kući već 20 godina. Zaključala je polovicu kuće prošle godine nakon smrti djeda. Taj kat smo koristili do prošle godine do kad je ona odlučila sve zaključati. Kat se više ne grije i ovu zimu su popucale cijevi. U drugoj nekretnini koju je ona usmeno uzela na uživanje ništa nije uloženo. Fasada propala, cijevi popucale. Nudili smo joj isplatu polovicu kuće u kojoj živimo i cijelu vikendicu koju ona ima na uživanje, međutim odbija. Ovo je nama jedina nekretnina u kojoj živimo i u koju smo ulagali i druge nemamo. Ona se sada iživljava nad svima nama. Očajni smo. Majka je imala psihički slom i već nam svima propada mentalno zdravlje zbog ovakve situacije. Kuća treba ove godine na energetsku obnovu, a mi nemamo njezinu suglasnost i ne želi je dati. Što nam je činiti ? Postoji neka mogućnost isplate iz kuće ? Etažirati se ne može jer su sve instalacije centralne ( plin, voda, struja ) i jedan je ulaz. Nema niti mogućnosti dogovora s njom. Isplate ne prihvaća i sve je jedan Status Quo.
 4. Znači meni preostaje otići u T-Com i tražiti pismenu potvrdu. Ukoliko je ne dobijem, čekati ću sudsku ovrhu i to za račun od 120kn+1000kn sudskih troškova ? S time da sad Prima Solvent traži 300kn jer je u to pribrojana kamata i ne vraćena oprema ( router ), koji je vraćen i za kojeg imam potvrdu da je vraćen od strane pošte.
 5. Jasno mi je to. Sa T-comom sam već pričao i rekli su mi da je ta 25-ta rata bila pogreška. I dalje imam neke usluge od T-Coma i nemam nikakvih problem. Samo pitam da li ima Prima Solvent kao tvrtka mogućnost dizanja prisilne naplate ? Koliko sam čitao oni su izvan sudska naplata, znači dosađivanje pozivima, prijetnje u slučaju većih dugovanja. Ja ih mogu ignorirati nije mi problem, mene samo zanima da li postoji mogućnost sudske parnice ?
 6. Pozdrav, javljaju mi se iz navedene tvrtke za naplatu dugova. Ukratko ; T-Com je prodao jednu ratu za koju su mi se osobno ispričali da je višak ( Znači ugovor na 24mj, a došla je 25. rata ). Sad me zovu ovi iz Prima Solvent-a i traže da im platim. Mene zanima, kolika su legalna prava takvim poduzećima ? Da li oni mogu legalno podići tužbu i sjesti mi ovrhom ? LP
 7. Bi mogli ovo objasniti laički ? Meni je jasno da je ovo pravni termin, ali ono što mene zanima što znači u praksi samostalna uporabna cijelina prikladna za samostalno izvršavanje suvlasnikovih ovlaštenja ?
 8. Hvala na odgovoru. Vidim da prije diobe suvlasništva dolazi do geometrijske podjele. Na iusinfo.hr se nalazi članak u kojem piše da se geometrijska dioba provodi samo ako je moguća i ako se ne narušava trenutna cijena nekretnine. Jedina stvar koju ne mogu naći je koji su uvjeti da geometrijska dioba ne prolazi ? Da li je to podjela ulaza, podjela etaža, podjela instalacija grijanja/hlađenja/vode ?
 9. Ako se ne varam, dioba suvlasništva stavlja sve nekretnine koje se dijele na pola na prodaju i zatim nakon prodaje se isplaćuje novac od prodaje suvlasnicima ?
 10. Pozdrav moj djed je umro ove godine u Siječnju. Sve nekretnine se dijele na mog oca i njegovu sestru, a djed je imao pravo uživanja. Nakon smrti smo ponudili teti isplati iz kuće i na poklon vikendicu. Ona na to nije pristala. Ne samo da nije pristala, već je zaključala dio prizemlja koja je ona sebi prepisala. Još u zimi je zatvorila radijatore u tom dijelu prizemlja i taj veliki dio prizemlja se nije grijao, pa je pukla cijev od vode i nastala je mrlja na zidu. Unutra je ostavila ogroman nered koji se vidi kroz balkonska vrata. 7 mjeseci ne želi nikakav kompromis iako ne živi tu već 20 godina jer je udata u drugome gradu 50km dalje. Napravili smo sudsku procjenu svih nekretnina. Ona kaže da joj je premalo. Vikendica koju je ona trebala održavati, je u kaosu, i zbog toga je vrijednost pala duplo unatrag nekoliko godina kada je zadnji puta bila procijenjena. Nje i dalje nema, a moramo rekonstruirati centralno grijanje i zamijeniti tu puknutu cijev ove godine prije zime. Moramo ući u te dijelove kuće, ali ona se i dalje oglušuje i dalje tvrdi da se nije "odlučila" a vrijeme prolazi. Mi smo plaćali porez svih ovih godina, rekonstruirali kuhinju, kupaonicu, održavali ogromno dvorište od 1000m2, čistili itd. Ona od toga ništa i sad nakon 20 godina ona se bahati i traži pravo na polovicu i ne da da se ništa dira po "njezinom" dijelu. Kuća je napravljena tako da se ne može dijeliti na točno pola, ako ništa više zbog instalacija. Sad me zanima, koje su nam sudske mogućnosti za rješavanje ovog problema ? Nemamo više strpljenja, a ni vremena nju čekati da se odluči dok kuća propada i uništava nam kvalitetu života unatrag više od pola godine. Možemo li dati na sud, pa zatražiti da je prisilno isplatimo ili nešto slično ovome ?
×
×
 • Napravi novi...