Jump to content

12345IVG

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    12345IVG je reagirao na BRKICA00 u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
    Vi svoju kaznu morate platiti, ali ovu koja je dobila firma ne morate jer subjekt kao takav više ne postoji niti postoji pravni sljedbenik. Dug d.o.o. je vezan uz njega, a ne vlasnika tako da se nemaju od koga naplatiti. Moguće je da vam se FINA javi za 2018. ali opet ista priča; vi svoj dug platite, a firmin ne.
  2. Hvala
    12345IVG je reagirao na Ruby_Danderfluff u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
    Vjerojatno neće, jer dug nije vezan uz Vas, nego uz OIB trgovačkog društva koje ne postoji (osim ako Vas PU ne proglasi poreznim jamcem za to, a u tom slučaju PU provodi upravni postupak na koji imate pravo žalbe, te ćete tada platiti taj dug, ako takvog postupka bude).
  3. Sviđa mi se
    12345IVG je reagirao na sevo u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
    Poštovani,


    Također i ja kao i korisnica Addy555 svakako preporučam da se žalite protiv prekršajnih naloga koje stižu iz Fine. U prigovoru napišite da istog osporavate u cijelosti iz svih razloga navedenih u članku 237. st.1. prekršajnog zakona. Nadalje navedite da nisu uzete u obzir sve okolnosti slučaja ponajprije vaša dosadašnja nekažnjavanost za koju kao dokaz predlažete uvid u prekršajne evidencije. Dodajte i neke svoje razloge za koje smatrate da su relevantni (lošu poslovnu situaciju, loše imovinske prilike i sl.). Na kraju predložite sudu da izrečenu kaznu ublaži primjenom članka 43. Prekršajnog zakona za primjenu kojeg su se u vašem konkretnom slučaju ispunile zakonske pretpostavke.
    MarijanV, podnošenje ostavke na mjesto direktora je najbrilijantijna ideja koju ste mogli imati u ovom slučaju! Upravo ta činjenica Vas u potpunosti oslobađa bilo kakve kazne i odgovornosti od dana podnošenja ostavke, te ne možete biti pozvan na odgovornost niti kažnjen za bilo što nakon dana podnošenja ostavke (!). Naravno, sve pod uvjetom da je Vaš potpis na ostavci ovjeren kod javnog bilježnika i dostavljen osnivaču (skupštini) na znanje putem pošte preporučeno s povratnicom.


    Podnošenje ostavke u ovakvim i sličnim situacijama svima preporučam!!! Naime, sukladno članku 424.a. st.1. Zakona o trgovačkim društvima (NN NN 111/93, 34/99, 121/99, 52/00, 118/03, 107/07, 146/08, 137/09, 125/11, 152/11, 111/12, 68/13, 110/15), predsjednik i član uprave mogu dati ostavku, za njihovu ostavku nije potrebna odluka u društvu, te ta odluka djeluje od dana kada je izjavljena društvu.
    Sukladno stavku 2. istog članka ostavka iz stavka 1. ovoga članka izjavljuje se u pisanom obliku skupštini društva.
    Sukladno članku 425. st. 4. istog zakona upis promjene člana uprave u sudski registar deklaratorne je naravi.
    Znači uopće nisu potrebne nikakve promjene u sudskom registru nakon podnošenja ostavke, jer je konstitutivan trenutak podnošenja ostavke, a ne upis u registar!
    Upravo zbog toga, smatram da niste počinili prekršajno djelo koje Vam se stavlja na teret, jer od dana podnošenja ostavke više ne obnašte dužnost člana uprave tj. odgovorne osobe trgovačkog društva, pa time nakon navedenog dana ne snosite više prava, obveze ni odgovornosti povezane s tom funkcijom.
    Time su se ispunile pretpostavke za donošenje presude kojim se oslobađate krivnje u prekršajnom postupku.
    Glede brisanja društva po službenoj dužnosti nakon što 3 godine ne predaje izvješća, iz osobnog iskustva mogu reći da taj sustav funkcionira, no treba imati ipak malo strpljenja, jer to ne ide odmah nakon 20.04. treće godine. Naime, trgovačkom sudu ipak treba malo vremena da to obradi, jer takvih društava ima desetke tisuća na svakom trgovačkom sudu. Ako su istekle 3 godine, vrlo je vjerojatno da će društvo biti brisano uskoro, možda čak i dok ovaj prekršajni postupak bude u tijeku. Stoga svakako provjeravajte sudski registar.
    Glede likvidacije društva, nju ne preporučam nikome, već upućujem na link o toj temi:
    http://legalis.hr/topic/99056-zatvaranje-jdoo-bez-poslovnog-računa/
    Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.
    Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija