Jump to content

ASIJA

Korisnik
 • Broj objava

  145
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ASIJA

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, a koliku važnost ima rehabilitacija odnosno brisanje osude prilikom traženja posla i sl.
 2. ASIJA

  Krivica

  Ok. A ne mogu li ja imati nekih sankcija ako tu prijavu odbace. I mogu li prijavu poslati anonimno
 3. ASIJA

  Krivica

  Znam da je teško ali zanima me ako pošaljem k. prijavu na koji član krivičnog zakona da se pozovem.
 4. ASIJA

  Krivica

  Kolege pozdrav, molim vas za pomoć, zanima me, da li je po Kaznenom zakonu R. Hrvatske kažnjiv slijedeći događaj: jedna županijska zastupnica objavila je na TV-u da je mijenjan zakon o visokom obrazovanju kako bi druga zastupnica podrzala formiranje Vlade, a izmjene zakon odgovaraju toj zastupnici kako bi dobila posao na neodređeno na Sveučilištu a ta zastupnica je trebala dobiti otkaz. Znači mjenjan je zakon kako bi se pogodovala drugoj zastupnici da ispuni uvjete da prelazak iz određenog u neodređen radni odnos. Ako je kažnjivo, kojim članom.
 5. ASIJA

  Presuda

  Da, BiH. Ali zar nebi trebalo biti isto i u RH.
 6. ASIJA

  Presuda

  Pozdrav. Zanima me, zašto se nakon što se uvjetne osude i novčane kazne izbrišu iz kaznene evidencije po sili zakona, po proteku vremena provjeravanja, one i dalje spominju prilikom novog postupka pred sudom. Iako zakon kaže da nakon sto se osuda izbriše osuđeni se smatra neosuđivanim.
 7. ASIJA

  Brisanje osude

  Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 8. Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 9. ASIJA

  Primjedba

  A šta podrazumijeva opreznost ?
 10. Postovani, kada neko posalje anonimno putem poste prijavu na nekog radnika koji radi malverzaciju moze li se otkriti ko stoji iza prijave ako nije potpisana. Lijep pozdrav.
 11. Pozdrav, zanima me, iz kojeg razloga se žalba podnosi Odboru drzavne sluzbe za zalbe putem ministarstva finansija ( posredno) a ne saljem ju direktno putem pošte.
 12. Pozdrav ekipa, nedavno sam imao testiranje za poziciju namještenika u organu uprave, usmenom intervju pristupilo je šest kandidata, međutim zbog covid mjera svi smo morali doći sa maskama, ali problem u svemu tome je da komisija koja je provodila intervju ni od jednog kandidata nije tražila na uvid jedan od ličnih dokumenata kako bi utvrdili identitet, može li to poslužiti kao jedan od argumenata za žalbu.
 13. ASIJA

  Brisanje osude

  A šalju li inače rješenja o brisanju uvjetne osude i osuđenom.
 14. Imam ja završen i fakultet, ali me zanima, kada bi se zaposlio kao inspektor u MUP-u da li bi mi se to racunalo kao radno iskustvo, budući da oni iz MUP kada raspišu javni konkurs ne određuju kojeg smjera kandidat mora biti. Mogu aplicirati svi neovisno od smjera.
 15. A da li bi mi se kao radno iskustvo računao rad u MUP-u kao inspektora, jer traže saradnika sa VSS a nije naveden smjer.
×
×
 • Napravi novi...