Jump to content

Luka007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nekretnina vlasnika je 1/1 i da, fokus je na prodaji. No, ja se bojim da ako njihova nekretnina ne namiri iznos glavnice, onda smo mi na redu, a ja se želim spremiti na sve opcije. Zato sam i postavio ova pitanja...
  2. Banka prvo stavnja "na bubanj" njihovu (jedinu) nekretninu, a u slučaju da se ne namiri prodajom iste, ide dalje...a onda dolazimo na red mi.
  3. Problem: Moja žena je sudužnik u stambenom kreditu sa cjelokupnom imovinom. Vlasnik prodaje kuću, i po prodaji dug će biti namiren, ali do toga može proći još dosta vremena. Budući da smo mi prisiljeni sve češće vraćati kredit i više to nismo u mogućnosti činiti, prijeti nam ovrha na ženinu plaću. U slučaju da se mjesečne rate uredno ne vraćaju, banka će 2-3 mjeseca nakon pokretanja ovrhe raskinuti ugovor o stambenom kreditu i staviti prvo njihovu kuću „na bubanj,“ a potom i naš stan koji je u 100% vlasništvu moje žene. Cilj: U slučaju da dođe do ovrhe te raskida ugovora, cilj nam je prvenstveno zaštiti naš stan da nam ga banka ne stavi na prodaju. Koje su mogućnosti da se vlasništvo stana nekako zaštiti i da nam ga u potrazi potraživanja banka ne proda? Rješenje Što se dobije s time? Troškovi? Posljedice? Darovni ugovor na muža? Darovni ugovor na dijete/djecu? Darovni ugovor na svekrvu? Dosmrtno uzdržavanje između mene i žene? Fiducijarni ugovor. Ako da, između koga? I kako? Da ja postanem sudužnik umjesto žene jer ja tak i tako nemam nikakve nekretnine? Nešto treće?
×
×
  • Napravi novi...