Jump to content

Kosamja

Korisnik
 • Broj objava

  47
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Kosamja

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Znam osobe koje imaju babu koja je rodjena tamo imala hr.drzavljanstvo posle rata dobila, ili po majci, a oni rodjeni u Srbiji pa su dobijali državljanstva šakom i kapom, to je kao dodela na lotu ako ti se poklope brojevi ili onaj ko čita zahteve da li je raspoložen ili nije i to ti je loto ako nije više sreće drugi put 😉
 2. Ja bi se nadovezao na temu, u mom starom rodnom listu piše otac taj i taj državljanstvo sfrj, majka ta I ta državljanstvo sfrj, ja taj I taj državljanstvo sfrj, ja sam rodjen 1978 godine.Otac rodjen u Hrvatskoj 1947.godine od rođenja ima hrvatsko državljanstvo provereno u matičnom uredu gde je upisan h knjigu rođenih i u knjigu državljana RH pod hrvatskim državljanstvom 1948 od rođenja.Srpsko državljanstvo dobio 1997 posle smrti.Majka rođenja u Vojvodini 1947 upisano državljanstvo Sfrj nema nacionalnosti niti da piše državljanstvo srpsko, ja rodjen u Vojvodini 1978 upisan po državljanstvom sfrj, u Srbiji nije bilo sporazuma između roditelja dobijalo se državljanstvo po mestu rodjenja, jedno je Hrvatska u sfrj deklarisala I dodeljivala državljanstva ili po ocu ili po majici sporazumno kao, a ne po mestu rodjenja iako je to bila jedna država u to vreme ipak su deklarisali ljude i onda.Sad mene zanima po vašoj proceni, da li ja imam pravo na hr.drzavljansrvo ili nemam, ako imam zašto, ako nemam zašto? Unapred hvala.
 3. Pozdrav svima,tajac već duže vreme ima li neko kakve nove informacije?
 4. Traže al sad je HR u EU tako da će morati nešto napraviti.
 5. Danas sam bio opet kod pravnika i ovako mi je rekao, da ima dosta nezadovoljnih ljudi I da evropske nevladine organizacije traže da se zakon uskladi sa evropskim.
 6. Pazi ja sam stariji 78godiste sigurno su naknadno upisivati državljanstvo kad se raspala sfrj pa svi koji smo rodjeni u Srbiji srpsko dodeljeno.
 7. Hvala, provericu svakako al koliko znam majka je rekla da nije ništa potpisala samo je prijavljeno da sam rodjen i gotovo.U starim izvodu koji je izvadjen kad sam bio dete pisalo je državljanstvo sfrj, moja devojka je rodjena u HR upisana u knjigu državljana pod srpskim državljanstvom, 91 godine došla je u Srbiju i nije imala srpsko državljanstvo dobila ga je tek nakon 7 godina života u Srbiji kako to objašnjavate?
 8. Otac iz HR, majka iz Srbije Vojvodina tačnije.Otac u trenutku mog rođenja imao je hr državljanstvo, srpsko je dobio nakon što je umro 1998 godine.
 9. Upravu si sve sto si napisao, slažem se sa tim upotpunosti, al u Srbiji nije bilo sporazuma oko državljanstva upisivali su sve po mestu rođenja, dok u Hrvatskoj ne tamo je bio sporazum između roditelja i to je problem takođe,meni piše u starom izvodu državljanstvo sfrj u novom srpsko, moram otići da proverim koje godine sam stekao srpsko državljanstvo jer pitao sam mamu kaže nije bilo sporazuma samo je prijavljeno da si rodjen i gotovo.
 10. Pazi ako imaš para na bacanje onda se upusti u avanturu isplati e se već nekako,ja mislim da će oni morati da menjaju sve ovo opet jer ako doneses zakon o javiš I onda tek naknadno pustiš pravilnik u sve to što onda u zako u nije pojasnjeno kao za pripadnike hr narodu od godišta tog i tog do tog i tog ako su oba roditelja....
 11. Mislim da ne možemo ni po jednom članu ni st. 1 niti 2 niti 10😂
 12. Upravu si sve,ništa mi ne govori sad bas čitam gledam ni po kojem članu nemamo pravo kad pogledas malo bolje, šta sad onaj rodjen 1991 godine ima pravo iako nam otac ili majka imaju hr državljanstvo, a ja stariji od 91godista nemam pravo mislim logika haos.
 13. Čitam sada I gledam, znači mi nemamo pravo ni po kojem članu da dobijemo državljanstvo nemamo uopšte uslove?
 14. Ne piše, al donesen je pravilnik gde su napisali al to za nas obične smrtnike nije bilo dostupno tek sada, rupa u zakonu ništa više.
×
×
 • Napravi novi...