Jump to content

irriducibili

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Slobodno ti "uđi u moje ostale epitete" ali počni od sebe. Ti ćeš kao meni s visoka nešto objasnit. E pa objasnit ću ja nešto i tebi. U prekršajnom nalogu je doslovno pisalo: 103 km/h -10 km/h=92 km/h. Postotci se nigdje nisu spominjali. A ako policajac ne zna ovo što si ti naveo, a po tome što je napisao u prekršajnom nalogu imam razloga za takvu pretpostavku, onda je to veći problem i od njegovog možebitnog nepoznavanja matematike. Kad već pametuješ.
  2. Nemaš brige, u prometnoj i knjižici vozila ti piše snaga motora u KW a hrvatska policija nije obučena za složene matematičke izračune poput množenja broja KW sa 1,36. Da se razumijemo, teoretski ti si u prekršaju kad sjedneš za volan ali uvjeravam te da za to nikad nećeš platiti kaznu. Uostalom, ko im je kriv šta su u zakon stavili KS a ne kW, očito su precijenili policiju i njihove matematičke sposobnosti. Moj primjer: zaustavila me policija zbog prekoračenja brzine. Konkretno vozio sam 103 km/h. U prekršajnom nalogu mi je pisalo: 103 km/h - 10 km/h (tolerancija na nepouzdanu metodu mjerenja brzine) = /pazi sad sta je drot dobio oduzimanjem/ --> 92 km/h!!! E sad, ne garantiram da ces naletit na takvog imbecila ko ja al cisto sumnjam da ce se nekom dat to racunat a ako i izracuna kojim slucajem, uvjeren sam da te niko nece xxxxx za taj 1 konj, bilo mi smijesno.
  3. Poštovanje! Zanima me hoće li se izmjene prekršajnog zakona koje će nastupiti s 1.1.2008. (produženje zastarnog roka s 2 na 4 godine, veće maksimalne kazne za fizičke i pravne osobe itd.) primjenjivati na prekršaje počinjene nakon 1.1.2008. ili i na one počinjene ranije za koje će se prekršajni postupak početi voditi nakon 1.1.2008... Meni je logičnija ova prva varijanta, dakle da se primjenjuje za prekršaje počinjene od dana donošenja zakona na dalje, no očito je u ovoj državi sve moguće, pa me zanima kako stoje stvari u vezi te primjene izmjena p.z. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija