Jump to content

nikka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    nikka je reagirao na wrritteer u Predstavnik suvlasnika u zgradi   
    Citiram poštovanog Spitfire-a:
    "U predmetu poslovni  broj Gž-5217/2009-2 (konačno rješenje doneseno u Listopadu 2012.godine), Županijski sud u Rijeci je potvrdio da predstavnik suvlasnika ne može biti osoba koja nije  suvlasnik u stambenoj zgradi. Sud nije donio nikakve novine osim što je  postupio sukladno čl. 375. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. U Zakonu jasno stoji da suvlasnici biraju predstavnika između sebe."
    Cijela tema ti je ovdje:
    http://legalis.hr/topic/91596-predstavnik-suvlasnika/
     
  2. Hvala
    nikka je reagirao na Spitfire u Predstavnik suvlasnika u zgradi   
    Samo bih želio razjasniti da se u navedenoj temi radilo o stanu koji je stečen nasljeđivanjem, tako da ne ulazi u bračnu stečevinu, niti spomenuta može bez nekakovog pravnog posla postati suvlasnikom.
    Ukoliko je stan u ovoj temi stečen radom bračnih drugova u bračnoj zajednici, radilo bi se o bračnoj stečevini te vjerovatno poradi te činjenice navedena tijela ne vide ništa sporno.
    Svakako, imate crno na bijelo da ste suvlasnik istog te kao takav ne bi se više povlačilo pitanje je li vaše imenovanje legalno ili ne. To najjednostavnije možete napraviti temeljem odredbi čl.36 st. 4 i 5 Obiteljskog zakona 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija