Jump to content

Moon Sun

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Moon Sun

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poslala sam vam poruku ovdje u inbox.
 2. Pozdrav svima. Molim preporuku dobrog odvjetnika u Zagrebu koji ima dovoljno iskustva u zastupanju protiv CZSS i Poliklinike. Radi se o izrečenoj mjeri Centra koja se direkno kosi sa onim najosnovnijim pravima i interesima djece i obitelji.
 3. Vidim, na mojoj temi se dozvoljava bezvezno birtijsko raspredanje o sasvim pretpostavljenim privatnim stvarima, i na to moderatori ne reagiraju, ali se moj odgovor istima uredno obrisao, jer je kao prešao granice? Ma bravo! Pa da pokušam temu vratiti na bitno. Kako rješenje ostavine iza djeda učiniti pravomoćnim, na najbrži i najjednostavniji način?
 4. Nisam ništa zaboravila, nego ne želim ostavinu iza majke, niti ja osobno želim primiti dar, da se netko moguće ne bi sjetio doći s ovrhama i kamatama na njezino ili moje ime otprije 20 godina (desilo mi se za ZET iz 1998.!), za koje možda niti ne znamo. Da, moja skromna želja je da bi i mi roditelji imali pravo u nuždi koristiti barem taj krov nad glavom i brinuti o kući (dok se ne riješe drugi problemi na nekretnini supruga, također u suvlasništvu ) a da dijete bude upisano kao vlasnik, bez nekih tereta (osim tog plodouživanja kojeg se mislimo odreći kad postane punoljetan) i ovrha. I be
 5. Meni nije uopće jasno o čemu vas dvojica sada pričate?! Nitko nije osporavao rješenje o nasljeđivanju iza mog djeda, niti bilo što govori u prilog takvom scenariju. Ako ništa drugo, ono već korištenjem tog dijela kuće dvadeset godina je dosjelošću moja majka postala vlasnica tog dijela koje je njezino vanknjižno vlasništvo. Ili se varam? Mislim, ugledni odvjetnički ured koji mi je pisao darovni ugovor zastupaju moju obitelj već 40 godina, jako dobro znaju cijelu obiteljsku situaciju, i osim tog dijela ugovora s plodouživanjem nad darom maloljetnom djetetu nisu nikada "omanuli", i sad odje
 6. U redu, ali darovni ugovor bi vrijedio dok se ne steknu uvjeti za provedbu u ZK? Odnosno, predmetna nekretnina se ne bi računala u nasljednu masu ako je pokrenut postupak za upis darovanog u zemljišne knjige?
 7. Je, u sasvim drugom predmetu koji se tiče prava na sasvim drugoj nekretnini je Sud već odlučio da je ta nekretnina o kojoj govorimo vanknjižno vlasništvo moje majke. Naslijedila je očev dio, bilo je oporuke. Djedova supruga je u pitanju, maćeha moje majke, ne prrabaka. Da, znali su vrlo dobro. Ne znam, i to me ne brine, niti se bojim nijh, jer ta obitelj ima naslijeđenih daleko vrijednijih nekretnina oko kojih se isto ne mogu dogovoriti, već im propadaju po 40 godina. Bojim se da mi djeca zbog mojeg i suprugovog lošeg zdravlja moguće završe u domu jer nemamo bliske obitelji koja
 8. Zato jer nisam pravnik, nisam znala da je to bitna činjenica. Angažirala sam odvjetnika da mi se pomogne oko tih stvari, čekala tjedan dana da bi mi sastavili ugovor koji se ne može provesti u ZK. Mislim da tu nije moja krivica. Moj djed i njegova supruga gradili su tu kuću, i ona je uredno uknjižena 1/2 i 1/2 dijela na njih dvoje. Djed je umro 1998., prije supruge i ostavio svoj dio svojoj kćeri tj. baki o kojoj govorimo, na što je supruga pristala. Bilo je nekoliko ročišta na kojima su se ispravljale pogrešno utvrđene činjenice i netočno upisanii podaci. Djedova supruga umrla je dvije g
 9. Da, ali mislim da bi se ovako moglo dan za danom to napraviti? Nekretnina se nalazi 300km od Zagreba, gdje svi imamo prebivalište, ima li to neku ulogu?
 10. Jel to sigurno moguće tako napraviti? Ako je, bit ću vam do neba zahvalna za taj savjet. 😙
 11. Koliko dugo bi trajao taj upis? Jer vrijeme je nažalost presudan faktor u ovoj priči. 😢 Imate li možda neku drugu ideju za osiguranje od mogućeg budućeg neželjenog otuđenja nekretnine od treće strane?
 12. Odgovor javnobilježničkog ureda, tako da može poslužiti nekome tko se nađe u takvoj situaciji: Rekli su nam u zemljišnim knjigama kako je ipak potrebno odobrenja suda u izvanparničnom postupku jer je plodouživanje teret na nekretnini, i to neovisno o istovremenom upisu.
 13. Pozdrav! Mama je nažalost na kraju života. Zbog brojnih razloga, jedina nam je opcija da mojem sinu, svom unuku prepiše svoju nekretninu. Na istoj nema tereta. Problem je nastao jer odvjetnički ured koji je pisao ugovor tumači jedno, javna bilježnica drugo. U pitanju je Darovni ugovor sa stupanjem u neposredni posjed s osnivanjem plodouživanja za sebe tj. baku, mene majku, oca i sestru. Zbog zdravstvenih okolnosti mene i supruga nije nemoguće je da djeca završe i u domu, pa bismo tim teretom plodouživanja željeli izbjeći moguće neželjeno otuđenje nekretnine idućih 5 godina, tj.
×
×
 • Napravi novi...