Jump to content

jnaumovski

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

76 pregleda profila
  1. zahvaljujem na objašnjenju problem je u tome što na mirovinskom radi nekoliko pravnika koji daju pravne savjete za one koji se spremaju u mirovinu. ti savjetu su jako šturi i obzirom na to koliko dnevno prođe zainteresiranih vjerojatno se i ne trude previše i žele vas se čim prije riješiti. čak nisam uspio doznati dali mogu dobiti neki invalidski dodatak zbog ugradnje pacemakera prije mirovine. na žalost nisam imao nikoga na zavodu (referenta ili pravnika preko nekog poznanstva) da me uputi u sve. smatram da bi mirovinsko trebalo dati izračun za sve vrste mirovina pa da osiguranik sam odabere koju želi, (npr.nisam znao da dugogodišnji osiguraniciji imaju veći prosjek od ostalih osiguranika). zahvaljujem profesoru i veteranu na uloženom trudu. ovo će biti dobra škola za moje suborce i ostale znance koji budu išli u mirovinu ove ili iduće godine .
  2. datum rođenja: 10.06.1954. ukupni mirovinski staž: 43,8806 prosječni vrijednosni bod: 1,0372 osobni bodovi: 45,5130 mirovina iz I. i II. stupa s jednokratnom isplatom : 3.809,28 (3.455,40 + 353,88)
  3. u starosnoj mirovini sam od 10.06.2019. uz zahtjev za mirovinu priložio sam potvrdu o broju provedenih dana u ratu i pot vrdu o statusu dragovoljca. mirovinski zavod je priznao staž u dvostrukom trajqanju ali nisam dobio povećani osobni bod (za 326 dana iznosi 9 posto te za 10 posto na postotak za dragovoljca što bi ukupno iznosilo 9,9 posto. na to rješenje sam uputio žalbu koja je rješavana 7 mjeseci. žalba je odbijena s obrazloženjem HZMO da sam se odlučioza ostvarivanje prava prema odredbama ZOMO što isključuje određivanje mirovine prema ZOHBDR te i stoga što sam se opredjelio za mirovinu iz I. i II. stupa što nema nikakve veze s povećanjem osobnog boda, (pogledaj vodič HZMO za ostvarivanje prava strana 30). molim pomoć u rješavanju ovog problema. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija