Jump to content

Sestra123

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Sestra123

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Lijep pozdrav, ne znam da li je naslov teme pogođen, ali da ukratko objasnim. Svekrva je nasljedila kuću, nije vlasništvo 1/1, ali većinski je vlasnik. Ja (snaha) bih u toj kući koja je na dobroj prometnoj lokaciji htjela pokrenuti posao i htjela bih otkupiti dijelove od ostalih manjinskih vlasnika. Ono što me zanima...Koji je najbolji i najisplativiji način da svekrva prenese vlasništvo na mene ( na sina ne može, jer sin ima ovrhu)? Da bi pokrenula posao moram uzeti kredit, pa pretpostavljam da nekretnina mora biti u mom vlasništvu 1/1.
 2. Za posjete se može provjeriti, jer su u Vrapču i u domu svi posjeti evidentirani, ali to nije sad jako bitno. Ovo drugo je jako zanimljivo i poteže drugo pitanje. Naime, kuća je bila vlasništvo dva brata bez potomaka. Nakon smrti roditelja jedan polubrat je dobio dio i po majci i očuhu. Ne znam kako. Nakon smrti prvog brata, polubrat i nećaci od pokojne polusestre su dobili jednaki dio kao i prava braća. Javni bilježnik je znao da su polubraća. Može li se što naknadno napraviti ili je to to kad se dobije rješenje? Sad je umro i drugi brat.
 3. Hvala na odgovoru. Može li se bar kod javnog bilježnika dati nekakva izjava o tome da ih nije bilo briga za umrlog, da nisu došli na sprovod i da ga nikad nisu posjetili, pa da to čitaju skupa s rješenjem o nasljedstvu?
 4. Hvala na odgovoru. Ja znam da je sve u skladu sa zakonom, ali smatram da nemaju moralno pravo na nasljedstvo. Ukoliko ne dođu na raspravu i ne daju izjavu, može li sestra koja se brinula za umrlog nekako tužbom ili nečim dokazati da ga je jedina posjećivala, brinula o njemu, organizirala pogreb ( o tome postoje dokazi) i osporiti njihovo pravo na nasljedstvo?
 5. Lijep pozdrav. Dobili smo poziv za raspravu nakon smrti brata- psihički bolesne osobe, koja je zadnjih 12 godina bila ili u bolnici ili u domu. Nema potomke, pa su na raspravu pozvana braća i nećaci, potomci umrle braće- ima ih jako puno. U tih dvanaest godina skoro nitko nije pitao za umrlog, nisu ga posjetili niti u bolnici niti u domu. Nisu mu došli na sprovod. Posjećivala ga je i brinula se za njega samo jedna sestra. U pozivu piše da ukoliko ne daju izjavu ili dođu na ročište, smatrati će se da žele biti nasljednici. To nije pošteno i nema nikakve logike. Može li se
×
×
 • Napravi novi...