Jump to content

Sestra123

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sestra123 objavio

  1. Lijep pozdrav, Radila sam 7 godina u jednoj firmi sa 40-ak zaposlenih. Firma je propala i krajem osmog mjeseca smo svi potpisali Odluku o redovitom otkazu ugovora o radu - poslovno uvjetovani otkaz. Radim otkazni rok do 31.10, iako sam oslobođena dolaska na posao. U toj Odluci stoji da imam pravo na otpremninu. Poslodavac nam je već najavio da nema novca za otpremnine, nema imovine, prostor je u najmu. Ima samo neke stare strojeve čija vrijednost nije dovoljna za otpremnine. 31.10.ću doći u firmu po odjavu sa mirovinskog i zdrastvenog i neću više trebati ništa potpisati. E sad mene zanima, treba li meni poslodavac dati kakav papir u vezi otpremnine na kojem piše visina otpremnine i rok do kojeg je treba isplatiti? Koji rok ima on za isplatu otpremnine? Kad prođe taj rok, a on je ne isplati...što onda? Hvala na bilo kakvoj informaciji!
  2. Našla sam nešto na internetu, prilažem fotku. Da li se ovo smatra greškom u računanju?
  3. Rekla sam mu da je rješenje pravomoćno, ali nisam rekla da je provedeno. Od pravomoćnosti su prošla dva mjeseca. Znači, polubraća su trebala nasljediti svaki 1/12?
  4. Čekam odgovor, a u međuvremenu me zvao javni bilježnik. Kaže da ako su krivo izračunati udjeli, da se samo napravi ispravak. Je li to zbilja tako jednostavno, pošto je riješenje pravomoćno, a imovina već podijeljena?
  5. Da, roditelji su umrli prije. Polubraća su po majci.
  6. Umro je sedmi brat koji nije bio oženjen, ni imao djecu. Imao je troje prave braće i troje polubraće. Zar ne nasljeđuju polubraća samo dio po zajedničkom roditelju?
  7. Lijep pozdrav, Iza ostavitelja nasljednici su troje braće i tri polubrata. Na raspravi je to rečeno i piše u riješenju o nasljeđivanju( da su trojica nasljednika polubraća po majci). Javni bilježnik je ipak imovinu podijelio na šest jednakih dijelova, iako su polubraća trebala nasljediti dvanaestinu. Riješenje je pravomoćno. Može li se što učiniti?
  8. Lijep pozdrav, ne znam da li je naslov teme pogođen, ali da ukratko objasnim. Svekrva je nasljedila kuću, nije vlasništvo 1/1, ali većinski je vlasnik. Ja (snaha) bih u toj kući koja je na dobroj prometnoj lokaciji htjela pokrenuti posao i htjela bih otkupiti dijelove od ostalih manjinskih vlasnika. Ono što me zanima...Koji je najbolji i najisplativiji način da svekrva prenese vlasništvo na mene ( na sina ne može, jer sin ima ovrhu)? Da bi pokrenula posao moram uzeti kredit, pa pretpostavljam da nekretnina mora biti u mom vlasništvu 1/1.
  9. Za posjete se može provjeriti, jer su u Vrapču i u domu svi posjeti evidentirani, ali to nije sad jako bitno. Ovo drugo je jako zanimljivo i poteže drugo pitanje. Naime, kuća je bila vlasništvo dva brata bez potomaka. Nakon smrti roditelja jedan polubrat je dobio dio i po majci i očuhu. Ne znam kako. Nakon smrti prvog brata, polubrat i nećaci od pokojne polusestre su dobili jednaki dio kao i prava braća. Javni bilježnik je znao da su polubraća. Može li se što naknadno napraviti ili je to to kad se dobije rješenje? Sad je umro i drugi brat.
  10. Hvala na odgovoru. Može li se bar kod javnog bilježnika dati nekakva izjava o tome da ih nije bilo briga za umrlog, da nisu došli na sprovod i da ga nikad nisu posjetili, pa da to čitaju skupa s rješenjem o nasljedstvu? I još jedno pitanje. Ima li kakve veze što neki od braće nisu braća nego polubraća?
  11. Hvala na odgovoru. Ja znam da je sve u skladu sa zakonom, ali smatram da nemaju moralno pravo na nasljedstvo. Ukoliko ne dođu na raspravu i ne daju izjavu, može li sestra koja se brinula za umrlog nekako tužbom ili nečim dokazati da ga je jedina posjećivala, brinula o njemu, organizirala pogreb ( o tome postoje dokazi) i osporiti njihovo pravo na nasljedstvo?
  12. Lijep pozdrav. Dobili smo poziv za raspravu nakon smrti brata- psihički bolesne osobe, koja je zadnjih 12 godina bila ili u bolnici ili u domu. Nema potomke, pa su na raspravu pozvana braća i nećaci, potomci umrle braće- ima ih jako puno. U tih dvanaest godina skoro nitko nije pitao za umrlog, nisu ga posjetili niti u bolnici niti u domu. Nisu mu došli na sprovod. Posjećivala ga je i brinula se za njega samo jedna sestra. U pozivu piše da ukoliko ne daju izjavu ili dođu na ročište, smatrati će se da žele biti nasljednici. To nije pošteno i nema nikakve logike. Može li se to kako osporiti na raspravi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija