Jump to content

Bat01

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kad su se moji roditelji razveli prije 10 godina, nisu se podijelili. Na mami je ostala nekretnina koja je kupljena zajedno u braku pa me zanima ima li otac pravo potraživati novce za pola te nekretnine ako je mama prepiše na mene darovnim ugovorom.
  2. S obzirom da otac nakon razvoda nije tražio pola apartmana putem suda kao bračnu stečevinu, sada nakon skoro 10 godina od razvoda, on ucjenjuje mamu sa raznim prijetnjama u vezi imovine. Zanima me, s obzirom da nikad nije pravno tražio polovicu apartmana na moru, a apartman je u potpunosti na njoj što se papira tiče, može li ga ona osobno prepisati na mene kao punoljetnog sina, tako da on više sa tim apartmanom nema veze?
  3. Zahvaljujem na brzom odgovoru, jos bih samo pitao koje su mogucnosti da se to rijesi ako je ona voljna potpisati da se odrice stana? Vrijedi li ovjera kod javnog bilieznika u tom slucaju ili treba nekakva ovjera suda ili nesto trece?
  4. Dakle iako sam ja jedini nasljednik stana koji je u cjelosti očev, što bi direktno pripalo meni kao njegovom djetetu u normalnim okolnostima, hoće li ta žena i eventualno njena djeca imati ikakva prava u budućnosti s obzirom da žive već više od 10 godina skupa i mogu li imati problema s njom u nekoj budućnosti? Ako nešto znači, otac nije u formalnom braku s njom nego samo žive skupa. I još ako znači - tata je rekao da je ona potpisala nešto gdje se odriče svega u korist mene, iako ja taj papir nisam nikad vidio nego je ostalo samo na priči i zato to i ne računam. Ali taman i da je potpisala, ima li prava na neki nužni dio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija