Jump to content

vjever

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako bi vi riješili situaciju sa susjedom koji je vaš prozor u prizemlju uporno zatvara hrpama raznog smeća, stolica, ormara, kofera i koji se na sve molbe da isti prostor oslobodi od stvari oglušuje. Napominjem da te stvari gomila u prostoru koji je zajedničko dvorište kuće u kojoj postoji troje suvlasnika. Da li da zovem policiju da sastavi nekakav zapisnik koji bi služio kao dokaz na sudu ili da odmah pokrenem tužbu preko odvjetnika ?
 2. vjever

  Dimnjak

  da li se dimnjak smatra zajedničkim i u slučaju da ga samo jedan stanar koristi i samo on ima priključak na njega ? čuo sam da neki upravitelji zgrada troškove na takvim dimnjacima ne odobravaju iz pričuve ... naime suludo zvuči da mi ostali stanari moramo plaćat sanaciju nečijeg dimnjaka 15000kn a da je ta osoba istovrmeno zadnjih 20 godina dužna za pričuvu, trenutni dug iznosi skoro 10000kn. i još jedno pitanje, tko sve smije izvoditi radove na sanaciji neispravnog dimnjaka ?
 3. Koliko dugo se u prosjeku čeka da županijski sud riješi žalbu ?
 4. Na općinskom sudu dobio sam parnicu (radi se o tužbi za uznemiravanje prava vlasništva) i tužiteljica mi je prema presudi dužna nadoknaditi trošak u roku od 15 dana. Da li tužiteljica eventualnom žalbom odgađa plaćanje ?
 5. Hvala na brzom odgovoru. Dug je nastao kao trošak parničnog postupka (nije li prekrasno kad Vas neosnovano tuži netko ko na papiru nema prebijene lipe u džepu?). Do sada nismo poduzimali ništa. Pitanje je više bilo u smislu što bi bilo kad bi bilo. Osoba nije preminula ali svjesni smo da ćemo se za njenog života vrlo teško od nje naplatiti jer je dužna na sto strana.
 6. Ne znam da li sam postavio pitanje u pravu temu, ako nisam onaj tko ima ovlasti nek ju slobodno premjesti. Osoba koja mi je dužna određenu svotu je preminula. Zanima me da li se kad dug pređe na njezinog nasljednika rok za zastaru računa od početka ili će zastara nastupiti nakon 10 godina od nastanka duga bez obzira na to što je dužnik sada druga osoba ?
×
×
 • Napravi novi...