Jump to content

gecko_1

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O gecko_1

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ako sam dobro shvatila, znači tek kad me netko pokuša ovršiti, npr banka onda ja se mogu na sudu žaliti da je to više od naslijedenog dijela. Planirala sam možda sada već kod dogovora s njima oko otplate, jer bih to placala mjesecno neki iznos njima, bez ovrha, nekako pokazati da je taj dug premasio nasljedstvo. Zaista ne bih voljela biti blokirana ako se moze izbjeci nekakvim dogovorom o placanju
 2. Hvala na odgovoru. Zanima me ovaj dio sto ste rekli da odgovaram do visine nasljedenog duga, gdje se to moze provjeriti i kako dokazati pred bankom ako je dug veci od nasljedenog dijela? Ili ako se pojavi još netko kome je dužan, jer sve mi se čini da bi moglo s obzirom na neugodna iznenadenja nakon njegove smrti. Tada za sve posebno treba dokazivati ili?
 3. Iznos duga je 30 tisuca eura, a naslijedila sam stan ciju vrijednost ne znam. Jedini sam nasljednik. Nemam blokiran račun niti ikakve ovrhe niti kredita, cista je placa. Imam automobil koji je moj i taj nasljedeni stan u kojem zivim. Nije se upisala na nista, koliko sam shvatila to je bio nekakav gotovinski kredit, bez jamstava ikakvih. Mogu izdvojiti 2000 kn mjesecno.
 4. ŽURNO - MOLI SE Postovani, Naslijedila sam od pok.muza dug po kreditu ( ne bas mali iznos) , za koji nisam znala. Zaprimila sam Obavijest (nije preporuka) od banke da se javim u roku 8 dana u najblizu poslovnicu banke u svojstvu nasljednika po ostavinskoj raspravi.Nazvala sam ih telefonom i saznala da je cjelokupan kredit u eurima dospio na naplatu, jer ga je banka vec otkazala, buduci da je muz preminuo i naravno nije dobivao obavijesti. Gospoda iz banke mi je savjetovala da sto prije idem to rjesavati u banku Pitanja Da li da angaziram odvjetnika, u cilju boljeg prego
 5. Zajmovi tipa kao Feratum , cash expert, pitanje Mogu li biti ugovoreni na nacin da je duznik na kojeg glasi Ugovor jedna osoba, a isplata ide drugoj osobi-npr odvjetnici/ opunomoceniku ( sumljivih namjera ,prevara , to joj koristi da izmami novac) Duznik umre, dug ostaje njemu, kaznena prijava se ne moze podnijeti, kasno je. Dolazi do ovrhe nad sredstvima zakonskog nasljednika. Kako to prolazi na sudu, ako zakonski nasljednik pokrene zastitu svojih prava
 6. Pozdrav, prosli tjedan sam dobila zanimljivu "čestitku" od Svea Economi. Naime, pokojni muž je imao Diners karticu i oni su mi sada poslali uplatnicu na preko 30000 kn. Koliko sam upoznata, kartica je zadnji put korištena 2018. godine i otad ništa nije došlo, a on je ubrzo preminuo nakon toga. Što mi je činiti, mogu li kako smanjiti dug, pozvati se na zastaru? Zaista ne bih voljela da to ode u ovrhu. Mogu li uopce doci do mene kao nasljednika, jos ne znaju za mene. Uplatnica je na njegovo ime.
 7. Hvala! Ništa, onda se samo nadam da banka nece raditi probleme oko toga. I ne mogu vjerovati da su to tako krivo upisali pri prvom upisu.
 8. Planiram kupiti stan, no uvidom u Izvadak iz knjige položenih ugovora sam primijetila da u drugom odjeljku kod opisa prostorija stana nedostaje ostava i piše samo jedan balkon (a stan zapravo ima 2). Koja je procedura za izmjenu tih podataka i koliko traje? Ili bolje ništa ni ne započinjati, možda procjenitelj neće raditi probleme oko toga? Upisano je još 2007. godine. Hvala!
 9. Ne bih pisala ovdje nikakve osobne podatke, ali nije u Zagrebu, u manjem mjestu je, imamo jednog javnog bilježnika. Evo nakon tjedan dana su mi konačno odgovorili na mail. Moram napomenuti da mi je sve ovo sumnjivo, a sada još i više. Dakle, na ponovno traženje dokaza o isplati i na koji račun je uplaćeno poslali su mi samo sliku prednje i stražnje strane kartice. I po pozadini mi se čini na dvije različite podloge (dodatni detalj koji mi je upao u oko). Nije mi jasno koji je njihov motiv, je li to ustaljena praksa tako raditi? I opet prijete da će ići na sud i ovršiti mene kao naslj
 10. Dakle, kad sam im napisala da mi dostave broj računa na koji su uplatili novac inzistiraju na smrtnom listu i rješenju o nasljeđivanju i neće poslati. A u ovim nekim ugovorima šta su poslali samo piše račun, nikakav broj računa. Meni kao laiku nešto tu opasno smrdi. Ili je to njihov uobičajen modus operandi? Po ovom za javnog bilježnika pogotovo neće htjeti reći.
 11. Evo, razgovarala sam sa cash-expertom i kažu sljedeće: da je on podnio online zahtjev za kredit (nije znao niti e-mail poslati i imao je mobitel na tipke), poslali su mi dokumentaciju na kojoj je navedeno ime i prezime, adresa i oib u ugovoru. Kaže potpisa nema jer je to zahtjev online (tj. SMS-om). Također ima točno što ulazi u zajam, tj trošak tog zajma. Ali mi je sumnjivo da nigdje u ugovoru i otplatnom planu nema IBAN računa na koji je novac uplaćen. To bih trebala inzistirati da mi pošalju, zar ne? Također, traži me da im pošaljem smrtni list i rješenje o nasljeđivanju kako ga oni ne
 12. Hvala vam najljepsa na informacijama! Izgleda da me čeka puno istraživanja i kopanja.
 13. Nije me apsolutno nitko kontaktirao kao nasljednicu, ta pošta koja je došla je na ime mog pok. muža. A pretplate sam našla u njegovim papirima, dakle račun i ukupno dugovanje dotad, Tele2, A1 i T-com. Nakon smrti ništa nije došlo poštom od njih tri niti me tko kontaktirao. Strah me samo sa tim lihvarima da ne bi kamate nabili pa se javili za koju godinu i ajde sad ti to sve još plaćaj dodatno.
 14. Hvala vam do neba! Pozabavit ću se onda svima njima i vidjeti šta je posrijedi. Još jedno, možda glupo pitanje, kako provjeriti je li nastupila zastara? Ako bih isla zvati te telekomunikacijske tvrtke da ne bi onda pokrenuli nesto?
 15. Ne, nisam mislila da je ovršen nakon smrti, to ne mogu raditi, zar ne? Onda po ovom bih se ja trebala javiti svima ovima i pitati ih i platiti? Edit: ja u ovoj situaciji niti ne znam tko sve ima potraživanja od mog muža, samo to što sam našla. A koji je nakbolji način da ja kao nasljednik postupam. Mogu li ti dugovi ići u zastaru budući da je prošlo više od godinu dana, a nikakve račune niti obavijesti nisam dobila.
×
×
 • Napravi novi...