Jump to content

jaspel1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    jaspel1 je dobio reakciju od G-man u Prijetnja smrcu i zle namjere   
    G-man, najiskrenije se zahvaljujem, na Vasem vremenu i znanju koje ste podijelili samnom, hvala na svim savjetima. A ovaj ljudski, psiholoski dio u zadnjem postu, kapa do poda, iskreno, iskreno i veliko hvala na svoj pomoci! Svako dobro Vam zelim.
  2. Sviđa mi se
    jaspel1 je dobio reakciju od G-man u Prijetnja smrcu i zle namjere   
    Puno, puno Vam hvala, iskreno. Dali ste mi bar nekakav okvir, znam da ne mogu otici na MUP sa ovom pricom bez nje jer bih izgledao poput idiota. Zbog cinjenice da je financijski i zivotno uzdrzavana 10 godina od strane moje partnerice koja joj je omogucila skolovanje i zivotni standard u svakom smislu te se stvorila potpuna ovisnost nje o njoj, ovdje je rijec o visokofunkcionalnom psihopatu jer djevojka sama kaze kako je pokazivala znakove nestabilnosti i posesivnosti koji su eto nazalost krajnje eskalirali, pokusaj jedne veze joj je unisten prije nekoliko godina jer doticni muskarac nije imao volje za rjesavanje ovog kompleksnog problema. Da imalo sumnjam kako moja djevojka ne zeli ista osim pobjeci iz tog odnosa, ne bih nikada potezao ovo pitanje, a i sam sam dosao do zakljucka da je savjetovanje izvrstan prvi korak. Iskreno jos jednom zahvaljujem i nadam se da Vam se necu javljati sa nikakvim epilogom, svako dobro.
  3. Hvala
    jaspel1 je reagirao na G-man u Prijetnja smrcu i zle namjere   
    Gledajte, teško je bilo kome ovdje napisati bilo što iole smisleno ukoliko osoba koja je pogođena nedjelima druge osobe ne želi inicirati institucionalne mehanizme rješavanja. Bez zamjere.
  4. Hvala
    jaspel1 je reagirao na G-man u Prijetnja smrcu i zle namjere   
    Ovdje postoji nekoliko kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. Kaznenog zakona (svaka prijetnja je zasebno kazneno djelo), vrlo vjerojatno i kazneno djelo nametljivog ponašanja iz čl. 140. KZ-a.
    Budući je Vaša djevojka bila u neformalnoj istospolnoj zajednici sa drugom ženom (ako sam Vas dobro shvatio), tada se prijetnje prema njoj tretiraju kao kvalificirani oblik (stavak 3.), a prema Vama bi išao stavak 2., što znači da imate rok od 3 mjeseca od zaprimljene prijetnje da podnesete prijedlog za progon (nakon proteka tog roka, DORH više neće imati mogućnost procesuirati je).
    Glede ovog -
    prema praksi, ovo bi više potpadalo pod stavak 1. prijetnje budući sama prijetnja nije dovoljno konkretizirana (znam da zvuči pomalo apsurdno, ali tako je kako je), a stavak 1. prijetnje progoni se privatnom tužbom, dakle nema DORH-a, već biste Vi morali podnijeti privatnu tužbu.
    Glede nametljivog ponašanja, Vaša djevojka bi to morala prijaviti, jer bez nje, kako dokazati to djelo?
    Ishod? Ukoliko bi ovo bila prva kaznena djela, najvjerojatnije uvjetna osuda (osim ako bi se radilo o stjecaju nekoliko djela, tipa preko 3, onda bi možda išla djelomična uvjetna osuda ili čak i bezuvjetan zatvor, iako ovo potonje ipak manje vjerojatno), zajedno sa sigurnosnom mjerom zabrane približavanja, uznemiravanja i uhođenja, moguće i obveznog psihijatrijskog liječenja, jer ova druga žena očito ima ozbiljnih mentalnih problema.
    Međutim, sve to bez Vaše djevojke ne bude moguće, stoga je prvi korak nju uvjeriti u to. Imate i Udrugu za podršku žrtvama gdje se Vaša djevojka može obratiti za pomoć, pa je možda oni uspiju uvjeriti. Status quo neće riješiti ništa već samo eskalirati stvari do granice koju ste i sami spomenuli. A to nije rješenje, već novi i mnogo ozbiljniji problem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija