Jump to content

Purple07

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hm, što bi onda bilo najpametnije napraviti s tim neiskorištenim danima? Korekcija plaće za 06. mjesec uz isplatu?
  2. Pozdrav, zanima me koliko se detaljno gleda na godišnji odmor direktora, odnosno da li je taj dio podložan kakvoj kontroli? Prijavljena sam kao direktor na svojoj firmi, međutim paralelno sam radila i za drugu firmu. Kod sebe sam bila prijavljena samo na 2 sata. Ta druga firma na isplatnim listićima nije iskazala ni jedan dan godišnjeg odmora kroz period koji sam za njih radila, iako sam ga realno koristila. Također ga ni sama nisam iskazala na svojoj firmi gdje sam u to vrijeme bila prijavljena na 2 sata. Prošao je 30.06. Postoji li mogućnost da se neiskorišteni dio godišnjeg odmora iz 2020. prebaci na 2021. Odlukom direktora? Da li bi takvo postupanje bilo korektno u smislu propisa?
  3. Hvala na odgovoru. Na koji način je to moguće urediti? Ja imam sklopljen ugovor o radu kao direktor, prema kojemu se radi obračun plaće.
  4. Pozdrav forumaši, pitanje: da li je moguće da se direktor odrekne svoje neto plaće u ime poslovanja društva (a doprinose, naravno, plaća)? Na firmu sam prijavljena na temelju sklopljenog ugovora o radu za direktora koji vodi poslovanje, te također obavlja djelatnost društva. Naime, tvrtka je novoosnovana i željela bih na taj način imati više sredstava na računu na raspolaganju za druge stvari, pošto primanja već imam iz drugog izvora. Iz različitih izvora dobivam različite informacije, a želja mi je da sve bude maksimalno u skladu za zakonom.
  5. Da li boca za gašenje požara, koju se mora redovito servisirati, mora imati račun ispostavljen na ime firme? Imam kod kuće dvije ispravne boce, pa nemam potrebu kupovati još jednu novu, osim ako bi to bila bitna stavka prilikom inspekcije, pa molim odgovor ukoliko netko zna. Također me zanima da li je nužno imati grb istaknut u uredu ili je dovoljan bilo kakav artikal s kockicama i naznakom da se radi o Hrvatskoj? Usput, o ormarićima prve pomoći je također na Internetu teško pronaći neku korisnu informaciju: u trgovinama se nude ormarići tipa I, II i III, te mislim da tip ormara kojega treba imati ovisi o broju osoba koje firma zapošljava, ali ne bih mogla tvrditi. Spremam se nabaviti ormarić tipa III....
  6. Kako u praksi izgleda stvar s temeljnim kapitalom? Dakle, prilikom osnivanja firme na račun položim npr. 13 000 hrk i nakon osnivanja trošim tih 13 000 hrk za plaćanje npr. mjesečnih obveza ili nabavu opreme. Kada kroz izvjesno vrijeme odvojim preostalih 7 000 hrk u rezerve iz dobiti, da li tada na računu moram imati svih 20 000 hrk (jer sam prvih 13 000 već potrošila) ili je dovoljno imati ovih drugih 7000 hrk da bi se mogla odraditi pretvorba? 😅
  7. Da, tako nekako sam ja to i zamislila. :) To bi znači bilo u redu, super!
  8. Pod ''plaćena suradnja'' ne mislim na suradnju gdje bih pružila uslugu koju inače pružam, već nešto novo, npr. nečiji oglas na stranici, predstavljanje nekog proizvoda itd.
  9. Hvala na odgovoru. Da, moglo bi se shvatiti marketinškom aktivnošću. Da li bi se također radilo o marketinškoj aktivnosti u trenutku kada bih ostvarila eventualni prihod po tom pisanju? Npr. bilo koja plaćena suradnja.
  10. Purple07

    Blog

    Pozdrav s jednim novim pitanjem. Planiram krenuti s pisanjem vlastitog bloga, čija tematika će biti srodna području kojim se planiram baviti putem svoje firme j.d.o.o. Cilj pisanja tog bloga nije stjecanje prihoda, već nešto što ću raditi u slobodno vrijeme. No, voljela bih ostaviti mogućnost stjecanja partnera i sponzora u budućnosti, pa možda ne bi bilo loše da se i taj blog podvede pod firmu. Moram li tada registrirati djelatnosti Internet portala? Ako da, tko uopće može registrirati navedenu djelatnost? Postoji li neki link gdje bih mogla pronaći djelatnosti koje zahtijevaju zadovoljavanje posebnih uvjeta, stručne spreme i slično?
  11. Koliko se sjećam, prije nekih pola godine, jedna osoba je također tvrdila da mu banka u prosjek za kredit planira uzeti i terenski rad, no ne sjećam se koja banka je bila u pitanju.
  12. U redu, puno hvala na informacijama!
  13. Iako je potpisao Ugovor o suradnji koji sadrži i arbitražnu klauzulu ili?
  14. Hvala na iscrpnom odgovoru! 👍 Znači da je arbitraža odlična stvar za koristiti. U slučaju da ne dođe do plaćanja računa u roku, treba li pisati opomene ili se može direktno na arbitražu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija