Jump to content

Purple07

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Purple07

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovoru. Na koji način je to moguće urediti? Ja imam sklopljen ugovor o radu kao direktor, prema kojemu se radi obračun plaće.
 2. Pozdrav forumaši, pitanje: da li je moguće da se direktor odrekne svoje neto plaće u ime poslovanja društva (a doprinose, naravno, plaća)? Na firmu sam prijavljena na temelju sklopljenog ugovora o radu za direktora koji vodi poslovanje, te također obavlja djelatnost društva. Naime, tvrtka je novoosnovana i željela bih na taj način imati više sredstava na računu na raspolaganju za druge stvari, pošto primanja već imam iz drugog izvora. Iz različitih izvora dobivam različite informacije, a želja mi je da sve bude maksimalno u skladu za zakonom.
 3. Da li boca za gašenje požara, koju se mora redovito servisirati, mora imati račun ispostavljen na ime firme? Imam kod kuće dvije ispravne boce, pa nemam potrebu kupovati još jednu novu, osim ako bi to bila bitna stavka prilikom inspekcije, pa molim odgovor ukoliko netko zna. Također me zanima da li je nužno imati grb istaknut u uredu ili je dovoljan bilo kakav artikal s kockicama i naznakom da se radi o Hrvatskoj? Usput, o ormarićima prve pomoći je također na Internetu teško pronaći neku korisnu informaciju: u trgovinama se nude ormarići tipa I, II i III, te mislim
 4. Kako u praksi izgleda stvar s temeljnim kapitalom? Dakle, prilikom osnivanja firme na račun položim npr. 13 000 hrk i nakon osnivanja trošim tih 13 000 hrk za plaćanje npr. mjesečnih obveza ili nabavu opreme. Kada kroz izvjesno vrijeme odvojim preostalih 7 000 hrk u rezerve iz dobiti, da li tada na računu moram imati svih 20 000 hrk (jer sam prvih 13 000 već potrošila) ili je dovoljno imati ovih drugih 7000 hrk da bi se mogla odraditi pretvorba? 😅
 5. Da, tako nekako sam ja to i zamislila. :) To bi znači bilo u redu, super!
 6. Pod ''plaćena suradnja'' ne mislim na suradnju gdje bih pružila uslugu koju inače pružam, već nešto novo, npr. nečiji oglas na stranici, predstavljanje nekog proizvoda itd.
 7. Hvala na odgovoru. Da, moglo bi se shvatiti marketinškom aktivnošću. Da li bi se također radilo o marketinškoj aktivnosti u trenutku kada bih ostvarila eventualni prihod po tom pisanju? Npr. bilo koja plaćena suradnja.
 8. Purple07

  Blog

  Pozdrav s jednim novim pitanjem. Planiram krenuti s pisanjem vlastitog bloga, čija tematika će biti srodna području kojim se planiram baviti putem svoje firme j.d.o.o. Cilj pisanja tog bloga nije stjecanje prihoda, već nešto što ću raditi u slobodno vrijeme. No, voljela bih ostaviti mogućnost stjecanja partnera i sponzora u budućnosti, pa možda ne bi bilo loše da se i taj blog podvede pod firmu. Moram li tada registrirati djelatnosti Internet portala? Ako da, tko uopće može registrirati navedenu djelatnost? Postoji li neki link gdje bih mogla pronaći djelatnosti koje zahtij
 9. Koliko se sjećam, prije nekih pola godine, jedna osoba je također tvrdila da mu banka u prosjek za kredit planira uzeti i terenski rad, no ne sjećam se koja banka je bila u pitanju.
 10. U redu, puno hvala na informacijama!
 11. Iako je potpisao Ugovor o suradnji koji sadrži i arbitražnu klauzulu ili?
 12. Hvala na iscrpnom odgovoru! 👍 Znači da je arbitraža odlična stvar za koristiti. U slučaju da ne dođe do plaćanja računa u roku, treba li pisati opomene ili se može direktno na arbitražu?
 13. Kako točno mislite ovo? U mojem pitanju se radi konkretno o mojim računima koje ću izdati za izvršene prekogranične usluge na temelju ugovora, ali mi ti računi hipotetski možda neće svi biti plaćeni. Može li se u tom slučaju primijeniti arbitraža? Ukoliko da, na koji način to točno funkcionira i da li je arbitražni postupak bolji od standardnog postupka (pronalaženje odvjetnika u drugoj zemlji, koji će me zastupati i putem suda rješavati naplatu)?
 14. Kakav ugovor si sklapao? Ugovor o djelu ili Ugovor o radu?
×
×
 • Napravi novi...