Jump to content

MMare

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Kupila bih stan koji nakon smrti prvog vlasnika prodaje zajedno više nasljednika. Ako je doneseno rješenje o ostavini, je li moguće da se naknadno javi neki dodatni nasljednik koji nije bio uključen u ostavinski postupak i da ima pravo potraživati svoj dio? Postoji li neki rok nakon donošenja ostavinskog rješenja, nakon kojeg više nisu moguće žalbe i promjene?
  2. Hvala na odgovoru. A smije li se račun ovršiti za ovrhe koje nisu pravomoćne? Čini se da većina tih pokrenutih ovrha, od kojih su neke čak iz 2002.god., nije pravomoćna.
  3. Poštovani, Molim pomoć za sljedeću situaciju: zbog duga za režije kućanstva pokrenuto je više ovrha u razdoblju od 2002. do 2017. god. Ako dobro razumijem zakon, dug za režije zastarjeva za 1 god, ako nije pokrenuta ovrha. Ako je pokrenuta ovrha, zastarjeva za 10 godina (od datuma nastanka duga ili datuma pokretanja ovrhe?). Moje pitanje je smije li ovrhovoditelj ovršiti račun dužnika za dug za koji je ovrha pokrenuta prije više od 10 godina, ali nije naplaćena jer je račun konstantno bio pod drugim ovrhama? Unaprijed hvala
  4. Pozdrav, Nailazim na različita tumačenja zakona koji definira prava i obveze poslodavca u slučaju ugovorne zabrane tržišne utakmice kada se radi o ugovoru sa zaposlenikom koji ima veću plaću od prosječne. Negdje se tumači da poslodavac u ovom slučaju nije obavezan isplaćivati naknadu za vrijeme zabrane. Drugdje se tumači da ako je plaća manja od prosječne zabrana je nevažeća, a ako je plaća veća od prosječne zabrana je važeća isključivo ako se poslodavac obvezao isplaćivati naknadu. Zakon kaže: "Ugovorna kazna iz stavka 1. ovoga članka može se ugovoriti i za slučaj da poslodavac ne preuzme obvezu isplate naknade plaće za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja, ako je u vrijeme sklapanja takvog ugovora radnik primao veću plaću od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj. " Neki tumače da ovaj dio dozvoljava ugovaranje kazne za poslodavca koji nije preuzeo obvezu isplate plaće, a drugi da dozvoljava naplatu kazne zaposleniku bez isplate naknade plaće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija