Jump to content

fredd

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ..." Naime postoje samo ta dva dokumenta koji se mogu priložiti ,i prijatelj ih oba posjeduje." ...a možda ja ne čitam dobro
  2. Međuvlasničkim ugovorom kao suvlasnici dogovorili smo visinu plaćanja pričuve. Nakon dvije godine dogovorili smo etažiranje zgrade i to da se ona plati u 12 rata povećanjem pričuve za potreban iznos. Nakon 12 mjeseci, odnosno nakon plaćanja zadnje rate, upravitelj nije smanjio mjesečni iznos pričuve na onaj prijašnji prije plaćanja etažiranja. Na moj prigovor upravitelj se oglušio. Ja sam nastavio plaćati pričuvu prema dogovorenom iznosu iz međuvlasničkog ugovora. Sada, nakon dvije godine, upravitelj želi ovrhom naplatiti razliku pričuve. Osjećam se prevarenim, jer nije poštivan dogovor u svezi plaćanja etažiranja (btw. radio ga je upravitelj i niti nakon 5 godina još nije dovršen). Imam li kakve izglede da spriječim ovrhu? Uz to, može li upravitelj mimo znanja i odobrenja suvlasnika povećati naknadu predstavniku suvlasnika? Veliko hvala za odgovore!!!
  3. Vještak neće snositi nikakve posljedice! On je svoj nalaz dao na temelju dostupnih mu podataka u spisu i onih koje je mogao pribaviti u katastru, gruntovnici i sl.. Vi držite dokumente kod kuće u ladici, vučete i vještaka i suca za nos i vi ste ti koji bi trebali odgovarati zbog prikrivanja bitnih dokumenata za postupak.
  4. Imam sličan problem. U kući na moru imam kolni ulaz u svoje dvorište sa ulice širine 6m. Vrli susjed ("domaći") preko puta mog ulaza izgradio kuću sa ulazom tik do ruba ulice i sada lijepo ljeti površinu ulice ispred svog ulaza (dakle jedan prometni trak) nudi svojim gostima kao parking tako da ja vozilom nemogu skrenuti u dvorište ili izaći iz dvorišta na ulicu.. Na moje pristojne zamolbe da to ne čini ne reagira, kaže da je to dio ispred njegove kuće, da se on tu oduvijek parkira, čak da srušim zid ograde (koji je tu prije nego je on i znao da će ikada tu imati kuću) i proširim ulaz i sl. Jednom, kad sam izgubio živce, slučaj sam prijavio i policiji, ali ova nije regirala. Valjda se neće zamjeriti "domaćima" ili tako nešto. Pauka u mjestu nema. Molim za savjet. Kako da onemogućim parkiranje ispred mog ulaza.
  5. ... a zašto prije kupovine gospoda suvlasnici, dakle i prodavatelj nebi sastavili diobni ugovor, podijelili česticu na dva dijela prema suvlasničkim omjrima i upisali se kao samovlasnici na svojim parcelama. Vi biste tada kupili kuću u samovlasništvu i nebi imali nikakvih problema.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija