Jump to content

gustav

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u razgovoru s ljudima iz hzzo-a rečeno mi je da je isplata koja se vrši na navedeni način posljedica njihova tumačenja. čega? ne znam jer još nitko mi nije rekao koji to propis jasno propisuje način isplate slijedeće plaće, mirovine itd obzirom na stupanje na snagu odluke o povećanju. svi propisi na koje su me upućivali nemaju jasnu odredbu. dakle ako se poveća plaća odnosno koeficijent odnosno osnovica plaće npr. za ovu godinu onda plaća isplaćena u siječnju a odnosi se na prosinac biti će uvećana. nitko me ne može uvjeriti da se isto ne može napraviti i sa rodiljnim naknadama niti može podastrijeti izričit propis koji bi to onemogućavao.
  2. RODILJNE NAKNADE ovo je napisano na službenim stranicama hzzo-a Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 111/07), koji stupa na snagu 1. siječnja 2008. godine, "delimitirana" je visina naknade plaće za obvezni rodiljni dopust. Način izračuna naknade plaće na ime obveznog rodiljnog dopusta i nakon 1. siječnja 2007. godine ostaje isti i ona se i nadalje utvrđuje od osnovice za naknadu koju čini prosječni iznos plaće koja je osiguraniku isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu. Također ista naknada plaće, kao i do sada, isplaćuje se u visini od 100% od utvrđene osnovice za naknadu, ali naknada plaće počevši za mjesec siječanj 2008. godine čija isplata će biti u veljači 2008. godine više nije "limitirana" iznosom od 4.257,28 kuna. Obračun naknade plaće za mjesec siječanj 2008. godine izvršit će Zavod po službenoj dužnosti. Dakle, za "otklanjanje" dosadašnjeg limita s naknade plaće za obvezni rodiljni dopust nije potrebno javljanje korisnice naknade ovome Zavodu, nego će naknadu u novoutvrđenom Zavod doznačiti korisnici po službenoj dužnosti. • Za rodiljni dopust od 6. mjeseca starosti djeteta do navršene godine dana života djeteta - u rasponu od 1.663,00 do 2.500,00 kuna, pod pretpostavkom rada u punom radnom vremenu. Iznos naknade unutar navedenog raspona ovisit će o visini naknade koja je bila isplaćivana u periodu do šest mjeseci starosti djeteta. • Za blizance, treće i svako sljedeće dijete nakon navršene godine dana starosti djece, pa do njihove 3. godine starosti - 1.663,00 kune, pod pretpostavkom rada u punom radnom vremenu. . molim da obratitie pažnju na tekst koji govori da će se naknada za siječanj 08 tek isplatiti u veljači kao delimititara rodiljna naknada. gdje je problem naime ako vam se npr. za 2008. godinu poveća osnovica plaće ili mirovine, onda će plaća ili mirovina za 12. mjesec 2007. godine a koja se isplaćuje u siječnju 2008. biti uvećana. zašto nije tako i sa rodiljnim naknadama u konkretnom slučaju? zvao sam hzzo ali nitko mi nije znao reći koji zakon određuje na koji način i kada će se povećavati, bilo plaća ili mirovina ili naknada. ja vas pitam koji zakon to regulira jer sam sve prevrtio i nisam našao ništa što bui jasno upućivalo na način isplate ovisno o povećanju. službenici iz hzzo-a nemaju veze s vezom, samo kažu da im je tako došao interni pravilnik. dakle ponavljam, da li netko zna koji zakon ili drugi propis određuje način i visinu isplate plaće obzirom da povećanje. i na čemu hzzo temelji ovakvo postupanje koje ću još jednom citirati ................ ali naknada plaće počevši za mjesec siječanj 2008. godine čija isplata će biti u veljači 2008. godine više nije "limitirana" iznosom od 4.257,28 kuna.
  3. ako si pravnik onda znaš što znači reformatio in peius, jel tako? 2.000 kuna je najmanja kazna a ako je raspon od 05-1.5 onda bi ukoliko nema ublažavanja dobivao za 0.5. 2.000 kn, jel? ako dostaviš kako podatke o tome da si nezaposlen, umirovljenik, bolestan itd. možda ti smanje na 2.000 a vozačku dozvolu pozdravi slobodno jer je zaštitna mjera obavezna. naravno sve ovo ukoliko ne otjeraš predmet u zastaru.
  4. pa ne treba ti žalba nego prigovor. kuni se u majku da nisi, odgodi ročište zbog bolesti, ne otvaraj vrata poštaru, a ako ti otvori neki ukućanin neka on zaprimi ali u prvoj dostavi. p.s. novac koji bi trebao platiti zalijepi u kuveru i čekaj do zadnjeg trena kad ti murja zakuca na vrata. ni onda nije kazsno platiti. ipak, u tvom slučaju nemoj ništa platiti nego čekaj poziv zaizjašnjenje o radu za opće dobro. dosada nije nitko nikada otišao raditi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija