Jump to content

Jerdam777

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me koji je postupak i kakav je zakon kada osoba koja je legalno kupila nekretninu od treće strane koja je legitimni vlasnik iste, može deložirati ljude(obitelj) koji žive u toj nekretnini. Obitelj koja živi u nekretnini su nekretninu izgubili u ovršnom postupku, ponuđenom im je da istu otkupe, međutim nisu to učinili pa je nekretnina prodana drugoj zainteresiranoj strani. Dali je obitelj zaštićena prema nekom zakonu s obzirom da osim te nemaju drugu nekretninu/krov nad glavom?
  2. U ugovoru piše da se prostor ne može dati u podnajam. Ugovor se nebi mijenjao s gradom, u ugovoru je naveden zakupoprimac samo obrt. Pitanje je dali jdoo kao partner s obrtom može obavljati djelatnost u navedenom prostoru zajedno s obrtom. Primjer: U slučaju kontrole inspekcije rada uz radnika koji radi u obrtu, inspekcija zatekne direktora jdoo kako radi/pomaže. Dali ugovor o partnerstvu znači nešta pred zakonom ili takva vrsta rada nije dopuštena?
  3. Pozdrav, Zanima me ukoliko firma jdoo započne poslovnu suradnju sa nečijim obrtom koji pod sobom ima u najmu poslovni prostor od grada i u istome radi radnik koji je na plaći. Te ukoliko se sav posao vodi preko obrta, a jdoo je u tom dijelu samo partner(ne i na ugovoru s gradom). Dali jdoo(vlasnik/direktor) ima mogućnost povremenog ili stalnog rada u tom prostoru(npr. Izvršava obračun, kontrolu, radi, pomaze) dali je negdje zakonom definirana obveza tvrtke jdoo kako smije ili ne smije poslovati?
  4. Zanima me koje su mogućnosti osim pokretanja tužbe ako sam kao pravna osoba uplatio drugoj pravnoj osobi određeni iznos prema ponudi za izvršenje usluge a usluga nije nikad isporućena. Dali je prevaru u gospodarskom poslovanju moguće prijaviti nekoj instituciji i to ide automatskim putem ili je jedina opcija da tužim tvrtku(koja ne posjeduje ništa i znam da od toga neće biti ništa osim gubitka novčanih sredstava). Naime, početkom 2022 pronašao sam tvrtku da mi obavi određene usluge, međutim iznos se trebao uplatiti prema ponudi što je i učinjeno, čak smo i sve to međusobnim ugovorom potpisali, ali bez garancije da će tvrtka u slučaju nekih problema biti terećena odnosno što bi meni u ovom slučaju mogla biti garancija za pokretanje ovrhe bez odlaska na sud.
  5. Pozdrav, Ispričavam se ako sam pogriješio lokaciju pokretanja teme pa se nadam da admin to može ispraviti. Naime, javljam se kao tvrtka koja je kupila poslovni prostor u Zagrebu, cca 2007 godine. Na sebe nikada nismo prebacili plin niti ga koristili, primopredajni zapisnik kod preuzimanja prostora nemamo jer nije rađen. Nedavno smo prodali pp i sadašnji vlasnik se prijavio kako bi prebacio na sebe sva brojila, pa je tako ustanovljeno da pp ima cca 3000kn dugovanja (potrošnja plina) s tim da je to potrošeno izvan ugovorne obveze i plinara naplačuje duplo (x2). Plinara nam inaće nikada nije zatvorila ventil ili uklonila brojilo, te isto tako nisu nikada poslali ikakav dopis, opomenu, račun za navedenu potrošnju koja je navodno nastala između 2012 kada je zadnji put očitano brojilo i nedavno kada je napravljen primopredajni zapisnik i očitalo se brojilo kod primopredaje novom kupcu. Ako nismo nikada sklopili ugovor s plinarom koja je samo jedan od distributera plina u Zagrebu, trošili plin nismo jer se prostor nije koristio, kako nam plinara nakon toliko godina može na temelju našeg primopredajnog zapisnika napisati račun za utrošeni plin i staviti datum izvršenih radova(radovi su u biti datum primopredaje) i tražiti naknadu štete(opis robe/usluge) za nešto što nikada nije utrošeno i nakon toliko(10) godina bez ispostave računa. p.s. zatražili smo dopise, opomene, račune da nam pošalju ali sigurni smo da to neće učiniti pravdajući se prevelikim protekom vremena i sl. Moje pitanje je što napraviti, kakav prigovor napisati. "Naknada štete je posljedica potrošnje plina na omm bez ugovora o opskrbi plinom". "Zaduženje se obračunava na naćin da se potrošena energija plina uveća za 100% te množi sa cijenom za javnu uslugu opskrbe plinom određene za distr. područje operatora distr.sustava..."
  6. Pozdrav, Prijatelj mi je vlasnik tvrtke koja u ovo vrijeme korone nije radila najbolje, pa se javio jednoj tvrtki slicnih djelatnosti i s kojom se dogovorio da ce za njih odradivati odredene poslove kao tvrtka kooperant s placanjem po satu plus da mu se na satnicu dodaju porezi i doprinosi jer bi na taj nacin mogao dobiti veci iznos na kraju kod isplate, a tvrtka za koju radi tako nebi morala placati poreze jer se radi o odnosu tvrtka-tvrtka. Problem je nastao u tome sto mu tvrtka za koju je radio na kraju mjeseca nudi isplatu samo 2/3 odradenog posla. Ugovor koji je potpisao s tom tvrtkom nije valjan odnosno nigdje se ne spominje satnica i koji ce iznos biti isplacen pa se sada nalazi u neugodnoj situaciji. Kako postupiti u ovakvoj situaciji kada tvrtka odbija platiti cjelokupni iznos i inzistira da im se posalje manji racun od fakturiranog? Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija