Jump to content

Isporuka plina bez ugovorne obveze Zagreb


Jerdam777

Preporučene objave

Pozdrav,

Ispričavam se ako sam pogriješio lokaciju pokretanja teme pa se nadam da admin to može ispraviti.

Naime, javljam se kao tvrtka koja je kupila poslovni prostor u Zagrebu, cca 2007 godine. 

Na sebe nikada nismo prebacili plin niti ga koristili, primopredajni zapisnik kod preuzimanja prostora nemamo jer nije rađen.

Nedavno smo prodali pp i sadašnji vlasnik se prijavio kako bi prebacio na sebe sva brojila, pa je tako ustanovljeno da pp ima cca 3000kn dugovanja (potrošnja plina) s tim da je to potrošeno izvan ugovorne obveze i plinara naplačuje duplo (x2).

Plinara nam inaće nikada nije zatvorila ventil ili uklonila brojilo, te isto tako nisu nikada poslali ikakav dopis, opomenu, račun za navedenu potrošnju koja je navodno nastala između 2012 kada je zadnji put očitano brojilo i nedavno kada je napravljen primopredajni zapisnik i očitalo se brojilo kod primopredaje novom kupcu.

Ako nismo nikada sklopili ugovor s plinarom koja je samo jedan od distributera plina u Zagrebu, trošili plin nismo jer se prostor nije koristio, kako nam plinara nakon toliko godina može na temelju našeg primopredajnog zapisnika napisati račun za utrošeni plin i staviti datum izvršenih radova(radovi su u biti datum primopredaje) i tražiti naknadu štete(opis robe/usluge) za nešto što nikada nije utrošeno i nakon toliko(10) godina bez ispostave računa.

 

p.s. zatražili smo dopise, opomene, račune da nam pošalju ali sigurni smo da to neće učiniti pravdajući se prevelikim protekom vremena i sl.

Moje pitanje je što napraviti, kakav prigovor napisati.

"Naknada štete je posljedica potrošnje plina na omm bez ugovora o opskrbi plinom".

"Zaduženje se obračunava na naćin da se potrošena energija plina uveća za 100% te množi sa cijenom za javnu uslugu opskrbe plinom određene za distr. područje operatora distr.sustava..."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija