Jump to content

PH84

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je PH84 objavio

  1. Hvala Vam puno na odgovorima. Pomoglo je.
  2. Pozdrav! Molim vas jedan savjet. Moji roditelji žele jednu etažu stana prenijeti na mene. Svatko od njih je vlasnik 1/2 i kad bi prenijeli ja bih postao vlasnik 1/1. Možemo li taj Darovni ugovor napisati sami (sa precizno definiranim svim podacima s Gruntovnice), pa da javni bilježnik samo ovjeri potpise? Postoji li kakva šablona koju će na Gruntovnici prihvatiti? I plaća li se porez na taj Darovni ugovor (s roditelja na sina)? Hvala na vremenu i eventualnoj pomoći.
  3. Puno Vam hvala na ovom odgovoru, on je od izuzetne pomoći. Tetkin dio cu svakako morati otkupiti jer baka i djed nisu živi, hvala na prijedlogu. Javit cu dok sve prođe vise detalja, mozda bude i nekom drugom korisno. Hvala!
  4. Pozdrav, molim Vas nekoliko smjernica, ako tko ima iskustava. Sazet ću problem maksimalno. Zivim u kući koja ima 2 etaže. U jednoj je vlasnik otac 1/1, a u drugoj isto moj otac 1/2 i teta 1/2. Dogovorili smo da cu od tete otkupit tih 1/2 , a otac ce mi darovati svojih 1/2 tako da steknem vlasnistvo 1/1 u jednoj etazi. Ta etaza je trošna, za kompletnu obnovu. Kuca je gradena 70ih, prosirena 80ih, svaka etaza oko100m2, nalazi se u Medimurju. Zanima me koliki porez da ocekujem? Citam da je porez 3%, bez obzira sto cu dio dobit darovano, a dio otkupit. Da li ce trebati procjenitelj ili ima kakva tablica vrijednosti nekretnine kao za automobile npr.? Kako da prodjem najjeftinije, sto je najpametnije napravit? I ako tko zna kakav je postupak oko toga prijenosa? Znam, puno pianja, ali molim za savjet i pomoc. Puno vam hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija