Jump to content

PH84

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno na odgovorima. Pomoglo je.
  2. Pozdrav! Molim vas jedan savjet. Moji roditelji žele jednu etažu stana prenijeti na mene. Svatko od njih je vlasnik 1/2 i kad bi prenijeli ja bih postao vlasnik 1/1. Možemo li taj Darovni ugovor napisati sami (sa precizno definiranim svim podacima s Gruntovnice), pa da javni bilježnik samo ovjeri potpise? Postoji li kakva šablona koju će na Gruntovnici prihvatiti? I plaća li se porez na taj Darovni ugovor (s roditelja na sina)? Hvala na vremenu i eventualnoj pomoći.
  3. Puno Vam hvala na ovom odgovoru, on je od izuzetne pomoći. Tetkin dio cu svakako morati otkupiti jer baka i djed nisu živi, hvala na prijedlogu. Javit cu dok sve prođe vise detalja, mozda bude i nekom drugom korisno. Hvala!
  4. Pozdrav, molim Vas nekoliko smjernica, ako tko ima iskustava. Sazet ću problem maksimalno. Zivim u kući koja ima 2 etaže. U jednoj je vlasnik otac 1/1, a u drugoj isto moj otac 1/2 i teta 1/2. Dogovorili smo da cu od tete otkupit tih 1/2 , a otac ce mi darovati svojih 1/2 tako da steknem vlasnistvo 1/1 u jednoj etazi. Ta etaza je trošna, za kompletnu obnovu. Kuca je gradena 70ih, prosirena 80ih, svaka etaza oko100m2, nalazi se u Medimurju. Zanima me koliki porez da ocekujem? Citam da je porez 3%, bez obzira sto cu dio dobit darovano, a dio otkupit. Da li ce trebati procjenitelj ili ima kakva tablica vrijednosti nekretnine kao za automobile npr.? Kako da prodjem najjeftinije, sto je najpametnije napravit? I ako tko zna kakav je postupak oko toga prijenosa? Znam, puno pianja, ali molim za savjet i pomoc. Puno vam hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija