Jump to content

Golf321

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Golf321 objavio

  1. Vidi se da si neki normala lik. Trebo si ic na zalbu da izaces pred sudca osobno. Vjeruj mi da bi ti barem ukino zabranu,a mozda i smanjio kaznu.
  2. Jucer sam prošao pored fiksne kamere u smijeru split-solin brzinom oko 120 kmh. Ogranicenje je tu 70 kmh. Kamera se nalazi na smokovniku u ulici zbora narodne garde. Po pričama to je stara kamera koja slika samo u dolasku prema splitu,a ne i u odlasku kao nove kamere. Ako netko zna da li je to istina, i mozete li mi rec ono sto mene jos vise zanima tolerira li se to kao brza cesta izvan naselja ili kao cesta u naselju. Hvala i lp.
  3. Poštovani, Prije 3 tj mi je pošta pokušala uručiti prekršajni nalog, pošto nisam bio kod kuće ostavljena je ceduljica da mogu to preuzeti kroz idućih 5 dana. Nisam imao vremena niti sam htio to požurivati,pošto je na ceduljici pisalo da će se organizirati obavezna druga dostava,ako ne preuzmem pošiljku. Pošto je prošlo 3 tj pošte nigdje na vidiku, zanima me samo je li obavezna ta druga dostava i hoće li mi se ostavit opet ceduljica za pokušaj uručivanja pn. Pišem ovo jer poslovno sam skoro svaki dan izvan hr,pa ne bi volio da kazna postane pravomoćna bez mog znanja. Lp
  4. Poštovani,javljam se opet u vezi ove teme. Imali ste pravo,na osnovu vještačenja je utvrđeno da sam imao preko 1 promila alkohola. U zapisniku stoji da drugi vozač kaznjen zbog izazivanja prometne nesreće oduzimanjem prednosti u svezi članka 293 stavka 2. Protiv mene se izdaje prekršajan nalog zbog alkohola i pojasa u svezi isto članka 293 stavka 2. Ako biste mi mogli reći,trebam li očekivati kaznu uvećanu za članak 293 stavka 2,pošto ja nisam izazvao prometnu nesreću? Hvala na odgovoru i lp.
  5. Poštovani, imam jedno pitanje za Vas. Zanima me kako policija tretira ponavljanje istog prekršaja (alkohol,brzina) nakon proteka određenog vremena, recimo 5 godina. Konkretno me zanima da li policija tretira taj prekršaj kao drugi put,ili je u međuvremenu nastupila rehabilitacija,pa se opet tretira kao prvi put,jer policija ima uvid u povijest prekršaja. Lp
  6. Poštovani, Dogodila mi se prometna nesreća (oduzeta prednost prolaska na križanju sa semaforom,pokriveno videonadzorom). Lakše ozlijeđen bez svijesti sam odvežen u bolnicu,gdje je nakon dva sata došla policija i izmjerila mi sa tolerancijom malo manje od 1.00 promila. Vadili su mi krv,i dao sam urin. Ono što mene zanima,kad kazna stigne hoće li to bit ovih malo manje od 1 promila mjereno dregerom ili mogu očekivati nešto drugo. Urin predpostavljam da je uzet zbog testa na drogu. Hvala i lp.
  7. Znači večeras vraćajući se doma, naletio sam na radove na putu sa povelikom kolonom ispred sebe. Gmižući polako približavao smo se sporednoj ulici koja bi bila prečac za izbjeći ostatak kolone ispred sebe. Kad smo svi opet stali ( crveno svijetlo se upalilo), odlučio sam obići 6 auta ispred sebe (puna linija) do te ulice da bi uštedio vrijeme. Dolaskom kući vrag mi nije dao mira pa sam odlučio pogledat kakav sam prekršaj napravio. Blago me šokiralo, kad sam vidio da je po zakonu pretjecanje ili obilaženje kolone strogo zabranjeno ( kazna 3000kn). Meni je nerazumljivo da se ova dva prekršaja izjednačavaju. Jer pretjecanje kolone pri 70kmh i obilazak kolone koja stoji sa 10 kmh po meni nemaju istu težinu. U teorij sutra na putu do posla naletim na auto u kvaru,iza stanu dva ljubazna gospodina sa svojim vozilima da pripomognu, ja dolazim kao četvrti i ne bi ih smio obići.Jer to je već službeno kolona vozila,pa makar bila i isprekidana linija ili griješim. Srdačan pozdrav!
  8. Takvi prekrsaji su vecinom po meni nedokazivi,posto u ovom slucaju policajac koji nije na duznosti vj nema opremu kojom se moze dokazati prekrsaj,znaci opet se svodi na rekla kazala,ali posto je on ipak sluzbeno lice,iako nije na duznosti predpostavljam njegova rijec ima vecu tezinu. Ili se na sudu on vodi kao obican civil. Ne znam,nisam upucen,nisam dobio nikakav prekrsaj,ali mislim sa ima dosta ljudi koji bi voljeli biti upuceni s ovom situacijom.
  9. Dobra vecer,oprostite ako se treba predstaviti,uglavnom jedno malo pitanje. Zanima me koje su ovlasti policajca van duznosti npr. on se vozi sa zenom u obiteljskom autu, i vidi mene kako pricam na mob dok vozim, ili ga preteknem preko pune linije i sl stvari. Moze li on to prijaviti ili ne. Hvala, lp svima 😊
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija