Jump to content

yokoko

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pošteni su, hvala na odgovoru, iako ne razumijem kako su oni meni dužni. Sve je to pomalo misterija. Ali da me još uvijek nakon 11 godina mogu iznenaditi, mogu.
  2. To sam i ja našla na wikipediji, ali dajte mi to molim Vas pojasnite.
  3. Što znači sada ova Izjava o prijeboju? Ako mi bilo tko može pojasniti?
  4. To mi jasno, kako sam navela, poslala sam mail i Ministarstvu pravosuđa koji su mi rekli da agenciju nisu u njihovom nadzoru te nakon svega rekli da ih mogu prijaviti ako se osjećam ugroženo nadležnoj inspekciji. Ovo su sada napravili treći puta (slali poslodavcu takva pisma) zanima me kome da ih prijavim, kojoj inspekciji. Stvarno, ali stvarno mi, da se pristojno izrazim, idu na živce. Ja nisam građanin drugog reda zato što imam ovrhu, radim, plaćam dug svaki mjesec, moj dug u ovih 10 godina samo raste, zaista, ali zaista mi je dosta toga. Radim pošteno i plaćam porez, sad je vrijeme da se uhvatim u koštac s njima, ja nisam građanin drugog reda zato što sam ovršena i želim iskoristi moja građanska demokratska prava. Zato ih želim prijaviti.
  5. Evo, ovo je papir, odnosno dva i njihov sadržaj na temelju kojega traže od poslodavca duplu ovrhu.
  6. Dobra večer. Već sam prije pisala o problemu sa B2 Kapial, ali sada dolazim do novog problema, naime, oni su jučer preporučenom pošiljkom poslali prijetnju mome poslodavcu koji uredno, svaki mjesec pri isplati plaće uplaćuje moja primanja na blokirani (redovan) i zaštićeni račun, da ako ne bude vršio uplatu uz uplatu na redovan, direktno njima na njihov račun, B2 Kapital će ovršiti poslodavca za sve neisplaćene uplate njima od dana primanja preporučene pošiljke. Zvala sam Hup (pravnu službu), rekli su mi da to nije moguće, ako već poslodavac sve radi preko Fine i isplaćuje plaću na račun, a ne na ruke ili preko pošte. Obratila sam se i Ministarstvu pravosuđa, dobila sam od njih također odgovor da agencije za naplatu potraživanja nisu u njihovoj nadležnosti te da ako mislim da su mi ugrožena prava da se obratim nadležnoj inspekciji. Mene zanima kojoj inspekciji točno, tu sada nisam sigurna. Znači agencija traži duplu ovrhu; preko Fine i direkno njima na račun te prijeti poslodavcu da će ukoliko ne plati ovršiti njega. Ako treba skenirati ću i poslati dokument. Mislim da su ovime prevršili svaku mjeru normalnog postupanja pri svom poslovanju. Hvala na odgovoru.
  7. Ok. Imam dva manja i jedan veći, očito je da je ovaj jedan od dva manja, znači ići će jedan za drugim. Podmiriti ću im to, ali jel se moguće cjenkati s njima za ovaj veći. Mislim "igraju prljavo", ja radim cijelo vrijeme na pola radnoga vremena minimalne plaće i dajem im četvrtinu. Želim reći da je i njima jasno da se ne budu nikada naplatili jer su im kamate urnebesne. Ne žele mi dati tri godine uzastopne blokade, shvatila sam da toliko treba da zadovoljiš uvijete za osobnim stečajem. Dug je tu već 12 godina. Želim još pitati da li je takvo ponašanje zakonito?
  8. Ok. Na Fini sam dobila ispis da je ovršitelj odvjetničko društvo kojega je unajmio b2, ovrha je iz 8. 2018. Ja ću to sada platiti, ali nije mi jasan b2. Skinuli su mi sami od sebe kompletnu ovrhu sa fine i odblokirali račun sredinom 2018. Pretpostavljam da je taj odvjetnički papir negdje zapeo ili ko zna što pa sada u ovom reaktivaranju došao na naplatu. Ali nije mi jasna moja situacija, zar je stvarno moguće da netko može maknuti i vratiti ovrhu kada god to želi?
  9. Dobra večer, imam pitanje, imam dug kod b2, prije 2 godine su mi sami od se skinuli ovrhu sa fine. Dug je nastao 2009 godine, sada su mi 20. 10. opet ovšili račun, ali za neki iznos od 3000 kn. Meni ništa nije jasno. Jesu li ikad ikome kome nisu mogli naplatiti dug jednostavno skinuli ovrhu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija