Jump to content

Dragoslav

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Dragoslav je reagirao na Borbena7 u Financiranje ugradnje dizala   
    Pomoću istog članka kojega on navodi, ali stavka kojega je propustio navesti tj. pomoću čl. 87. st. 3. Zakona o vlasništvu i drugih stvarnim pravima, a koji kaže da pristanak svih suvlasnika nije potreban bez obzira što se uistinu radi o poboljšici, ali ako se radi o poboljšici s kojom se na zajedničkim dijelovima i uređajima nekretnine osigurava nesmetani pristup i kretanje osobama smanjene pokretljivosti.
    Nadalje čl. 4. Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti kaže da je osoba smanjene pokretljivosti osoba koja ima privremene ili trajne smetnje pri kretanju uslijed invalidnosti, dobi, trudnoće ili drugih razloga.
    Znači, ako imate ovakvih osoba potrebna Vam je natpolovična većina potpisa za podizanje kredita kojega bi plaćati iz pričuve (naravno, svi bi ga ovako financirali), a rezultat bi bio da ga mogu koristiti svi.
    Ovo što oni predlažu je izuzetno komplicirano i po meni u praksi neprovedivo, a rekla bi i nezakonito. 
    Također, uvijek imate i opciju promjene upravitelja.
  2. Hvala
    Dragoslav je reagirao na Borbena7 u Financiranje ugradnje dizala   
    Kod Vas vrijedi ovaj slučaj. Tako da su oni kao investitori ti koji uspostavljaju pravila financiranja, kao i pravila korištenja. Isto to vrijedi i za eventualno naknadno odobrenje nekome da pristupi ovom projektu.
  3. Hvala
    Dragoslav je reagirao na Borbena7 u Financiranje ugradnje dizala   
    Imate ga pravo koristiti Vi kao suvlasnik i svatko treći tko pristupi ulazu i dizalu.
    Fasada se obnavlja kada je to potrebno i financira se iz pričuve. Imate li Upravitelja?
  4. Hvala
    Dragoslav je reagirao na Borbena7 u Financiranje ugradnje dizala   
    Možete predložiti Upravitelju da se pozabavi sa ovom temom, pa da za početak pribavi ponude nekoliko izvođača radova, da sazove sastanak stanara i da im prezentira stvarno stanje fasade, te pribavljene ponude za obnovu i plan financiranja iste, a nakon toga da pristupi prikupljanju potpisa suvlasnika.
  5. Hvala
    Dragoslav je reagirao na Borbena7 u Financiranje ugradnje dizala   
    Ugradnja dizala je izvanredan zahtjev i potrebna je suglasnost svih suvlasnika. Postoji iznimka od ovog pravila, a to je da dovoljna suglasnost natpolovične većine suvlasnika, ali samo ako u zgradi živi osoba s invaliditetom. Lift su dužni financirati baš svi suvlasnici zgrade i to putem pričuve, tako da je ovo u Vašoj zgradi nezakonito postupanje.
  6. Sviđa mi se
    Dragoslav je reagirao na Zgubidanka u Kampiranje na vlastitoj zemlji   
    pozdrav svima,trebam savjet.
    imam zemlju u dalmaciji i cijeli zivot tamo kampiramo. Ne iznajmljujemo nego smo mi tamo. Uredimo zemljiste i pokupimo se doma
    Ta parcel spada u T3 zonu i receno nam je da mozemo kampirat. Medutim danas je dosao komunalan redar i rekao da smo prijavljeni (od rodaka) da iznajmljujemo satore sto nije istina. Znaci do sada su uvijek redari prolazili mimo nas i mahnuli nam,a danas su rekli da se do sutra moramo maknut i da ne smijemo bit na vlastitoj zemlji. Takoder su rekli da ce nas tuzit!?
    Covijek koji ima među s nama ima kafic i wc i odvoz smeca,znaci i to nam je u plusu....
    da li mi smijemo biti na svojoj zemlji? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija