Jump to content

tomislav bizovac

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tomislav bizovac objavio

  1. prije 9 sati , Slyder je napisao:

    U ovoj priči ovo nije kažnjivo. Možete pokušati postići sporazum s poslodavcem. Upitno je jedino hoće li se poslodavac tog dogovora držati. Samo, pripazite na dvije stvari:

    Dobro proučite novi Ugovor da bi ste vidjeli jeli poslodavac u njemu predvidio kazne u slučaju ne obavljanja posla u potpunosti.

    Također, ukoliko posao iz Ugovora nećete objavljivati u potpunosti, tada bi u najgorem scenariju, onda kada to poslodavcu neće odgovarati isti mogao imati alat da taj Ugovor otkaže.

    Moj Vam je savjet da ništa ne ostavite na usmenom dogovoru, nego sve definirate u pisanom obliku u svakom slučaju. 

    Hvala na savjetu.

    Moram biti oprezan, sve se bojim baš ovako navedenog scenarija,kako bi poslodavac izbjegao obveze u slučaju otkaza a da dobijem otkaz zbog  ne obavljanja posla.

  2. prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

    Opravdano se ukida?

    Da li je uobičajeni dio posla za to radno mjesto teški fizički rad? Ispunjavati li uvjete za zapošljavanje na tom radnom mjestu - stručna sprema i slično?

     

    Riječ je o hotelskom kompleksu koji se zatvara,radim kao recepcioner, a ostaje raditi samo restoran.Meni se nudi radno mjesto u nabavi gdje bih osim kancelarijskog posla morao povremeno i dostavljati robu u kuhinju i restoran. Imam oba umjetna kuka i 3 puta sam operirao kralježnicu tako da to ne bih smio fizički teške poslove raditi. Imam završenu ekonomsku školu

     

  3. Imam ugovor na neodređeno. Moje radno mjesto se ukida i nudi mi se novi ugovor za drugo radno mjesto koje zbog zdravstvenog stanja ne bih mogao u potpunosti obavljati ( povremeno bih morao raditi teški fizički posao). Poslodavac mi je usmeno rekao da neće biti problem i da radim što mogu. Da li je kažnjivo da potpišem ugovor a svjestan sam da posao neću moći u potpunosti izvršavati?

  4. Molim za pomoć,

    radniku sa ugovorom na neodređeno vrijeme je uručena odluka o poslovno uvjetovanom otkazu. Otkazni rok je 2 mjeseca. ima neiskorišteno 17 dana godišnjeg odmora iz prošle godine. Rečeno mu je da će mu to biti u otkaznom roku.

    Ima li radnik pravo na korištenje tog go + otkazni rok ili samo 2 mjeseca otkaznog roka?

  5. Poslodavac je radnika koji je zaposlen na neodređeno vrijeme i koji je trenutno na bolovanju odjavio sa mirovinskog osiguranja. Kada je upitan što bi to trebalo značiti rekao je da je to pro forme jer mjenja firmu. Ni nakon 8 dana radnik nije prijavljen u tu novu firmu. Koji je status radnika i što mu je činiti? Radnik nije ništa potpisivao, ni ugovor ni raskid samo mu je dan takav  odgovor 

  6. Prije 13 minuta, Borbena7 je napisao:

    U otkazu ugovora o radu trebalo bi biti naznačeno, koliki iznos otpremnine Vam pripada, te kad će Vam ga poslodavac isplatiti. Ukoliko ne piše, a što je Vaš slučaj, tada Vam poslodavac mora isplatiti otpremninu do zadnjeg dana radnog odnosa. 

    Zahvaljujem, ima li potrebe da poslodavcu podnesem zahtjev za zaštitom prava? I  što bih trebao  ako mi poslodavac ne isplati otpremninu do zadnjeg dana radnog odnosa?

  7. Molim Vas za pomoć. Nakon 6 god.rada na neodređeno vrijeme dobio sam odluku o poslovnom uvjetovanom otkazu ugovora.

    U odluci je definiran datum, vrijeme trajanja otkaznog  roka ( 2 mjseca)  i datum odjave ali nije definirano pitanje otpremnine, Poslodavac mi je "usmeno" rekao da ću dobiti i otpremninu.

    Zanima me je li ovaj ugovor zakonski sročen obzirom da nema spomena otpremnine?

    Unaprijed se zahvaljujem.

     

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija