Jump to content

VolimPravdu

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je VolimPravdu objavio

  1. , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Zaključak navedene presude nije da je potrebna suglasnost roditelja za djedovo i bakino viđanje unuka, već da ta suglasnost u normalnim, uobičajenim okolnostima obično postoji, jer dijete nije sposobno takvu odluku donijeti samo za sebe. Obiteljski zakon ne bi predvidio tužbu radi određivanja susreta i druženja s bakom i djedom da takva suglasnost uvijek postoji, odnosno mora postojati, jer da mora, onda postupci radi viđanja ne bi bili propisani niti potrebni.

    Nije istina, provjerite ostale citirane slucajeve pred Europskim sudom za ljudska prava, nije prvi slucaj, samo prvi iz Hrvatske. 

  2. , Andrijana2 je napisao:

    Da li ovo vrijedi ako dijete živi kod bake i djeda i prijavljeno na njihovu adresu? I još su u postupku viđenju djeteta a otac se po tom pitanju najmanje spominje!

    I u slucaju po kojem je donesena ova presuda su djeca zivjela s bakom i djedom,otac je cak bio i odsutan jedno vrijeme.Procitajte cijelu presudu pa cete vidjeti koliko je to znacajna presuda za prava roditelja. Baka i djed su na nizem stupnju vaznosti, a na kraju je ionako do roditelja hoce li moci vidati dijete ili ne. 

  3. prije 5 sati , Mister-X je napisao:

    znači bake i djedovi ovise o dobroj volji roditelja.....a s obzirom da bake i djedove nitko nije pitao dal će imati unuke niti su u tome sudjelovali,a po presudama niti mogu viđati unuke bez odobrenja roditelja jel ima kakva presuda da nije baš onda "najnormalnije" da postoji mogućnost da baka i djed plaćaju "prislinu" alimentaciju za unuka kad roditelj koji treba to plaćati to ne radi ili ne može....

    Pa bilo je po novinama i forumima protiv volje roditelja, da ne prepricavam skoro takvo i vlastito iskustvo, a sto se tice alimentacija, to je odvojeno pitanje, meni ovako osobno to nije razumno da oni mogu doci u takvu situaciju i vrlo vjerojatno postoji nesto sto bi i to dovelo u pitanje. 

  4. Dakle, svaki put kad ne da dijete po presudi zvati policiju da evidentira krsenje presude i da se napravi zapisnik. Inzistirajte. Onda mozete podnijeti kaznenu prijavu Dorhu na osnovi tih zapisnika. Dalje, pismeno sve navesti Centru svaki put kad se krsi presuda. Posaljite im mail svaki put, pazite da pisete samo konkretne stvari, kratko i jasno. Da majka ne dobije zatvorsku kaznu zbog uvjetne i ponovljenih kaznenih djela, pokusajte ju urazumiti s objasnjenjem sto cete sve morati poduzeti i koje su moguce posljedice za nju i stres za dijete. Prva uvjetna presuda bi mogla biti dovoljna za trazenje skrbnistva, osim ako majka nema dokaze protiv vas. I uvijek je dobro otici posavjetovati se s odvjetnikom. 

     

  5. Skupite sve dokumente sto imate i odite odvjetniku po savjet. Pokrenite tuzbu za izmjenu prebivalista djeteta s obzirom da je on nesuglasan i to sto prije jer to sve dugo traje.  Czss moze i ne mora biti na vasoj strani, a kod njih cete morati proci obvezno savjetovanje. Dobro je da znaju da imate odvjetnika. Ne morate cekati potez oca djeteta. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija