Jump to content

popdu71

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pišem u ime člana obitelji koji ima kompliciran i tezak slučaj. Naime, član obitelji je kupio nekretninu, ali se nije upisao u gruntovnicu (duga priča zasto nije). Dobio je poziv od tvrtke od koje je kupio stan da tvrtka ide u stecaj i da su vidjeli da jos nije upisan, te da se javi stecajnoj upraviteljici da izuzme tu nekretninu iz stecajnog postupka. To je sve obavljeno i dobiveno je sudsko rjesenje o tome. Medutim tu je pocetak problema, dva vjerovnika su se vec (prije pokretanja stecajnog postupka) upisali kao potrazitelji na nekretninu. Znaci nekretnina ima dvije teretovnice. Kupoprodajni ugovor postoji, potvrde o svim uplatama postoje. S te strane je sve cisto i kupljeno je prije svih problema od tvrtke. Zanima nas, kolika je mogucnost ako se sada pokrene spor sa ta dva potrazitelja da se izuzme teret (jos upis nije dovrsen, ali je u postupku rjesavanje papira, znaci jos uvijek je tvrtka u stecaju upisana)? Kolika je mogucnost gubitka stana, odnosno da se stan stavi na javnu drazbu? i da li se moze to zaustaviti pravnim putem ikako? Koji koraci bi bili najbolji u ovom slucaju?
  2. Dosli su radnici od upravitelja, koji su doslovno par puta samo pokucali po plocicama balkona i rekli da je vlaga radi toga da su se plocice digle. Nisu htjeli vidjeti niti sliku kako je voda curila iz zida na balkon. Vec su odmah zakljucili da problem nije krov, vec moj balkon. Zatim su, za svaki slucaj, isli na krov vidjeti da li ima kakva pukotina. I nasli su je, pokazali su mi slike. Tada su rekli da balkon nije njihov problem, a da ce krov popraviti. Tada je dosao predstavnik stanara, kojem sam pokazala slike, i pokazala da je vlaga izbila i na vrhu zida, ne samo na dnu. Na sto je on rekao da sigurno moj balkon nije originalno dobro napravljen i da to nije iz pricuve vec da sama moram sanirati. To je to. Nitko drugi nije dosao, pogledao. Nista. Moze stvarno biti da balkon originalno nije dobro napravljen, ali je isto istina da je voda, tko zna koliko dugo, curila tocno na moj balkon sa krova.
  3. Poštovani, Imamo slično pitanje pa opet otvaram ovu raspravu. Naime, živim na zadnjem katu zgrade, na uglu zgrade je nastao problem. Krov ima pukotinu i slijevao se niz vanjski zid balkona/unutarnji stana, te je voda izlazila i direktno na balkon kroz pukotine u zidu. Balkon se oštetio pritom. Pločice su se digle i hidroizolacija se uništila. Vlaga je usla i u stan. Upravitelj zgrade i predstavnik stanara tvrde da voda sa krova nije uzrok vlage, iako imam slike vode kako otjece na balkon i mokrog zida. Tvrde da sama moram popraviti balkon jer ne mogu dokazati da je balkon unisten radi otjecanja sa krova. Da li je to istina? Da li moram sama popraviti balkon iako se radi o ostecenju sa krova?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija