Jump to content

Nikolinacoric

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nikolinacoric objavio

  1. Hvala Vam, svekar ima vec dugo invalidsku mirovinu umanjenu za invalidninu sta prima u BIH, tu je preselio u Hrvatsku i sva primanja su u HR. Da li možda znate tko je nadležan u Puli da mu se obratimo za sve informacije još da vidimo šta se može.
  2. Prebivaliste je imao sigurno par godina u RH , a i sada bi mogao da opet prijavi prebivaliste... Isto tako jednu godinu radnog staža može sada da odradi, neznam samo da li moze pu o radno vrijeme ili na pola jer je u prijevremenoj mirovini u BiH. Ali ova prva dva uvjeta nema... sto bi znacilo da nema nikakve sanse za mirovinom?? A jel znate da li ima ikakvi izgleda da se ubuduce poravnaju HVO I HV i da se ostvare neka primanja. Bilo kakav savjet je dobrodosao i unaprijed hvala. Lako je sada dok jos tata dodatno zaradi al sve manje moze da radi pa me je strah sta ce biti za par godina. Doslovno mu mirovina mu bude za lijekove i struju..
  3. Postovani; da li je moguće sada da se prijavi tu jednu godinu da radi na 2g pola radnog vremena , da li bi mogo tada zatraziti novi obracun za starosnu mirovinu i da li bi ste mogli reci kolika bi bila otprilike? Ili ipak da ne dira nista.
  4. Zapravo, nije problem rijesiti staž, i prijavu u Hr jer ja sam napravila kucu i imam obrt pa bi ga lako mogli prijaviti, da li ko sezonca ili za na godinu. Zanima me samo sto je potrebno da bi on jednog dana dobio vojnu mirovinu.
  5. Nema, sav staz je u Bih i njega su prislilno umirovili 99. Kao visak hrvata u Bih policiji..
  6. Poštovani; Svekar u 5 mjesecu puni 65 g,(HVO bio u logoru) radni staz s ratom15g, ima HRVI 20:80 , i prima oko 1500kn mirovine, da li s punih 65 g. mijenja se iznos invalidske mirovine?
  7. Poštovani, moj tata puni za par dana 60g.bio je u ratu HVO kao policajac od 20,09 1991 do 20 12 1995, da bi bi ga Bosna poslala u mirovinu 1999. S 30 g staza skupa s ratom. Trenutno mirovinu ima oko 1800,kn. Zanima me da li on ima pravo na braniteljsku mirovinu ili kad napuni 65g na starosnu braniteljsku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija