Jump to content

scvrtil6

Korisnik
 • Broj objava

  188
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

2 pratitelja

O scvrtil6

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1234 pregleda profila
 1. Radi se o korištenju branitelja u predizborne svrhe. Zahtjev sa kompletnom dokumentacijom sam predao 18.12.2017. Nikakvo rješenje nisam dobio do danas, osim što sam bio na pred-komisiji u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da mi je bolest u svezi s domovinskim ratom. Na zahtjev povjereniku za informacije dobio sam samo nalaz i mišljene pred-komisije. Pomirio sam se s time i razmišljam o povlačenju zahtjeva, jer kako netko kaže prije ču umrijeti.
 2. Možda se može nešto učiniti u Centru za socijalnu skrb, probajte njima obrazložiti situaciju
 3. Da, HZMO priznaje samo povrede na radnom mjestu i profesionalna oboljenja. Po meni u HZMO nemate više šta tražiti. Podnesite zahtjev za pravo na osobnu invalidninu kod CZSS. Isti će Vas poslati na vještačenje. Iz mojeg iskustva vještak Vas tjelesno ne pregleda već radi na osnovi medicinske dokumentacije i razgovora s njim i socijalnom djelatnicom, zato je poželjno imati svježu dokumentaciju o liječenju. HZMO isplaćuje invalidninu po kategorijama 12-40 % od osnovice 1.598,91, što max. iznosi 640,00 kn. CZSS isplaćuje po težini invalidnosti: TEŽA (600,00), TEŠKA (1,500,00) Ispada da Vam je u međ
 4. Poštovani , Pretpostavljam da je na vještačenju utvrđena teža invalidnost, tj. nema invaliditet 100 % a time ni tešku invalidnost (vidi Uredbu o načinu i metodologiji vještačenja NN 67/2017 dokument 1573 lista I). Po toj uredbi invaliditet je 70-80 % za amputaciju noge iznad koljena, što nažalost nije teška invalidnost. No za težu invalidnost ima pravo na doplatak za njegu i pomoć od 600,00 kuna bez obzira na druga primanja. Socijalna radnica radi isključivo po nalazima vještaka. Ako se žalite vjerojatno će Vas slati u Središnji ured za vještačenje. Ako nema, pored amputacije, nekih drugi
 5. Oprezno s prelaskom na drugog operatera. Moraš biti potpuno siguran da si u pravu. Ugovor kakav god bio moraš raskinuti. Prvo moraš pisanim putem uložiti prigovor. Ako prigovor odbace, upućuju te na povjerenstvo za pritužbe. Ako te isto odbije, upućuju te na drugostupanjsko povjerenstvo. Ako te i oni odbiju, možeš se žaliti HAKOM-u koji donosi konačno rješenje. U mojem slučaju raskid ugovora je trajao 6 mjeseci iako sam bio u pravu.
 6. Odluku ne donose dr opće medicine i psiholog već institucija koja Vam isplaćuje invalidninu i to po procjeni zavoda za vještačenje (ZOSI). Ako Vam je invalidnina ukinuta 2018. više nema mogućnosti žalbe već podnijeti novi zahtjev (pred postavljam da se radi o CZSS). Po Vašem zahtjevu sigurno će Vas ponovo slati na vještačenje uz uvjet da imate novu medicinsku dokumentaciju od 2018. nadalje.
 7. Poštovani, 28.07..2010. godine sam imao isti slučaj. Morao sam uz zahtjev priložiti: geodetski situacijski nacrt stvarnog stanja(geodetski elaborat), kopiju snimke, uvjerenje Državne geodetske uprave (Sektor za informacijski sustav, Odjel arhiva i tehničke dokumentacije), zemljišno-knjižni izvadak, kopiju katastarskog plana. Dobio sam Rješenje o utvrđivanju građevne čestice, te sam po tom rješenju prodao istu česticu sa objektima. S obzirom da je u tvom slučaju sve upisano u katastarski operat i gruntovnicu valjda nije potreban geodetski elaborat. U mojem slučaju nije bilo upisano u katas
 8. Upravni spor se pokreće najranije 8 dana od dana proteka propisanog roka, dakle 60+8, odnosno tužba radi "šutnje administracije". Tužba radi šutnje administracije se brzo rješava, ali tužba zbog nezakonitosti traje zavisno o potrebnim radnjama (vještačenje, rasprava, dokazivanje....)
 9. Ispričavam se: (NN 53/2019) Uredba, Zakon o sudskim pristojbama (NN 118/18)
 10. Oslobađanje od sudskih pristojbi treba pogledati u Zakonu o sudskim pristojbama čl. 11. stavak 1. (NN 118/18). Ako po tom zakonu nisi oslobođen onda plaćaš po navedenim tarifama gore navedene Uredbe o sudskim tarifama (NN 118/18) uredba br 1015. Uredba je izrađena temeljem Zakona o sudskim pristojbama.
 11. Ma ne, poslije 60 dana možeš poslati požurnicu, u roku o d 8 dana moraš dobiti odgovor čelnika (ministra u ovom slučaju. Po isteku tih osam dana , ako ne dobiješ odgovor možeš pokrenuti Upravni spor (naravno što se plaća). Ne plaćaš ako si oslobođen po nekoj od točaka Zakona o sudskim pristojbama.
 12. Naravno, Sud traži očitovanje u određenom roku. Ako nema očitovanja odlučuje sud, poništava rješenje i vraća prvostupanjskom uz upute ili sam donosi odluku. U pravilu drugostupanjsko tijelo donosi rješenje u zadanom roku (najčešće 15 dana). Moje iskustvo, dobiješ rješenje, upravni postupak se obustavlja i postupaš po uputi o pravnom lijeku drugostupanjskog rješenja ako nisi zadovoljan, tj ako sud donosi odluku imaš mogućnost žalbe visokom Upravnom sudu
 13. Da li je itko probao pokrenut upravni spor? Iz iskustva znam da odmah po traženju očitanja suda radi "šutnje administracije" izdaju rješenje, bilo pozitivno, bilo negativno. Jednom sam dobio pozitivno rješenje, jednom negativno. Po negativnom rješenju bar znaš u čemu je problem te možeš pokrenut spor po tom negativnom rješenju.
×
×
 • Napravi novi...