Jump to content

Natas

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Početkom ove godine moj pas je izletio iz dvorišta i povijao poštara. Psa sam uvela u dvorište, zvali smo policiju, napravljen je zapisnik - poštar je zadobio ogrebotinu od 5mm na jednoj ruci. Dobila sam kaznu za remecenje javnog reda i mira (neoprezno držanje životinje) koju sam na vrijeme platila. Danas, sedam mjeseci nakon toga događaja dobila sam na kucnu adresu "Regresni zahtjev" od strane Euroherc osiguranja da ja njima vratim 2 000 kn koje su oni isplatili svom osiguraniku (poštaru) jer sam ja osoba odgovorna za nanesenu štetu. Pozivaju se na članak 963. Zakona o obveznim odnosima. Poštaru je isplaćeno osiguranje za "ugriz psa" Obzirom da nikada nisam imala iskustva sa kaznama,osiguranjem i sl. zanima me imaju li oni pravo to tražiti? Zahvaljujem za svaku info.
  2. Samo da javim da sam ipak dobila 773 + 100 kn troškova (iako mi je prvi prekršaj), pa samo da znaju drugi da je moguće da ,iako je prvi prekršaj , možete dobiti max.propisanu kaznu (iznos). Hvala i svako dobro svima.
  3. Zahvaljujem ❤️ Prvi je puta (nadam se i zadnji), pa cu čekati prekršajni nalog. Nadam se da ne može biti veci od 773 + 100kn, samo manji.
  4. Hvala vam za info. U privitku je slika obavijesti - ovo sto pise "propisana je kazna u iznosu ××" znači "izrečena je kazna" u tom iznosu -ako dobro razumijem? Znači moram platiti pola od 773kn? Hvala vam unaprijed.
  5. Dobila sam obavijest o počinjenom prekršaju -Zakon o remećenju javnog reda i mira - članak 30. (izletio mi je pas iz dvorišta i poganjao poštara). u kojemu stoji da je propisana novcana kazna za taj članak 30. - 773kn. Dalje stoji da mogu u roku od tri dana nakon zaprimanja te obavijesti platiti polovicu minimalno propisane kazne ili polovicu točno određenog iznosa. U Zakonu stoji da je za taj clanak 30. propisana kazna od 50 do 200 DEM (da zakon je još u DEM). Pa me zanima mogu li platiti 50 DEM (200kn) ili moram platiti pola od 773kn?? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija