Jump to content

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  210
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2522 pregleda profila
 1. jel brat državljanin njemačke, gdje mu je prebivalište
 2. "Obliti privatorum publica curate"

 3. bilo bi suludo da na pravnom forumu navodimo koja kamera je mup-ova a koja ne, logično je zašto to nije dobro ni moralno. Pogledajte gore moje odgovore, nek to bude univeralno za sve koji pitaju (nadam se da ne zamjerate ništa).
 4. sve mup-ove kamere imaju mogućnost evidentiranja ovih prekršaja: nepropisne brzine (više kolničkih traka odjednom), korištenja mobitela u vožnji, pretjecanje preko pune linije, nekorištenje sigurnosnog pojasa. Pravo pitanje je kako su podešeni parametri, odnosno da li su aktivirali mogućnost (u ovom vašem slučaju) za crveno svjetlo. Obavjest o počinjenom prekršaju može doći i za 2 i pol godine , no najčešće prekršajne referade postaja to rješavaju vrlo brzo, najčešće mjesec/dva dana.
 5. da preciziram koje su mogućnosti države EU sa nenaplaćenim kaznama: ..."sukladno Odluci 2005/214/JHA, svaka država članica EU, dužna je izvršiti pravomoćnu sudsku odluku (naplatu novčane kazne) druge države članice EU i u tom slučaju naplaćeni novčani iznosi (novčane kazne iznad 70 eura) pripadaju državi koja je provela izvršenje. Iz toga proizlazi da država članica EU ukoliko ne uspije naplatiti novčanu kaznu od počinitelja prekršaja sa prebivalištem u RH, može izvršenje istog ustupiti RH. Jednako tako, država u kojoj je počinjen prekršaj, može poduzeti i sve druge pravne korake koji joj se nalaze na raspolaganju. Dakle, ukoliko novčani iznos za pojedini prekršaj nije plaćen (obavijest nije na hrvatskom jeziku), država u kojoj je prekršaj počinjen ne može izvršiti prisilnu naplatu, odnosno ustupiti naplatu novčane kazne RH, ali ponovnim ulaskom počinitelja na njen teritorij, može poduzeti mjere protiv istog, odnosno vozila (ukoliko do tada nije nastupila zastara)." Prema tome, Vi odlučite kako ćete postupiti. Ndam se da sam Vam sa ovim pomogao.
 6. Zbog nemogućnosti uručenje oni su kontaktirali odvjetnički ured u hr, koji je to sad preuzeo na sebe, niste mi to naveli. Ima li u information letteru -obavijesti o počinjenom prekršaju nekakav kontakt telefon?
 7. gornji odgovor vam je sasvim dovoljan. Zapamtite da snimke s tih kamera mogu poslužiti u prekršajnom postupku u slučaju potrebe. Pripazite u prometu
 8. 1. moje tople preporuke su da platite kaznu (Vvjerovatno ste dobili račun na koji trebate platiti kaznu ili neku uplatinicu u sastavu tog tzv. information lettera), pogotovo ako namjeravate opet jednog dana ući u Italiju 2. mogu, zbog toga vam i savjetujem da platite (policije u eu su povezane jednim sustavom u kojem je to lako vidljivo) 3. ne
 9. Navedeno nije regulirano ni ZSPC-om ni Pravilnikom o tehničkim pregledom vozila, vjerovatno je to sada propisano u jednoj od internih Okružnica Centra vozila Hrvatske. To je bilo moguće za traktore, no da biste saznali točne informacije (pod pretpostavkom da je ta prikolica tehnički ispravna) kontaktirajte stanicu za tehnički pregled na vašem području, obzirom da je to potpuno njihova domena sada, a možete poslati upit mailom centru vozila hrvatske. Pitanje je zanimljivo, pa nam možete ovdje javiti njihov odgovor.
 10. ni za jedno ni za drugo po opisanom, no može poslužiti policiji za utvrđivanje činjenica
 11. Po opisanom vjerovatno se radi o kameri koja nije u vlasništvu MUP-a, a koja služi u neke druge svrhe, no u slučajevima prometnih gužvi ili prometnih nesreća itetako pomažu policiji.
 12. kakav poziv je točno dobio - kao građanin, kao osumnjičenik ili kao okrivljenik?
 13. taj članak KZ-a se odnosi na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju
 14. Zastara bi trebala biti 4 godine. Možete imati problema onog trena kad se ponovno pojavite u Austriji, ako do tada ne platite. Više o toj problematici možete pročitati ovdje
×
×
 • Napravi novi...