Jump to content

MaddisonSG

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MaddisonSG objavio

  1. Hvala na ovako brzom odgovoru i odakle krenuti.Još jedno pitanje.Imaš li možda saznanja da je neko imao ovakav slučaj i kako bi to moglo završiti.
  2. Ovo i mene zanima.Nadam se da će neko dat neki savjet.Moj slučaj.U braniteljskoj mirovini 2 g.1961 godište.Na jedno uho ne čujem još kao dijete,a na drugo naglo izgubio sluh koji je sada na pragu totalnog gubitka sluha prije godinu dana.Prošao sve pretrage dobio slušni aparat koji mi pomaže koliko toliko.Ostalo opće stanje sve 5.E sad da li bi možda imao pravo na neki invalidski dodatak,mirovinu ili nešto treće.Mirovina 420 eura pa bi neko povećanje dobro došlo.Hvala.
  3. Poštovani prof.Nije stvar u shvaćanju. Stvar je u neznanju.Nisam znao koja je razlika između statusa dragovoljac-branitelj u ovom slučaju.Sada znam nikakva.Opet mislim bolje da pitam nego da poslije bude kasno.U svakom slučaju od prvog posta do ovog puno više znam zahvaljujući i vama.
  4. Poštovani može li još jedno malo pojašnjenje. Mijenja li nešto u ovom izračunu što nisam naveo da ću dobiti status dragovoljca. Naveo sam status branitelja.Čekam riješenje.Hvala.
  5. Hvala ,malicovjek -prof, znači uzet cca 2.395 kn i to je to.Bar neće bit teško potrošit.
  6. Jbg firma se raspala ,završio na birou, ajd pa imam uvjete za mirovinu.I ja sam mislio ić na p unu ali šta je tu je.Kasno je sa 60 g tražit novi posao.
  7. Hvala na brzom odgovoru.Ako može još neka mala pojašnjenja.Ispravka nadnevak umrovjenja je13.04.2021 .Po ovom izračunu dali bi mi pr.starosna bila 2.395 a braniteljska 2.314 Da li je to sa 2. stupom.Još jedno pitanje.Može li se ovih 144 dana -70 kn dodat pr. st. mirovini.
  8. Poštovani.Molim savjet ili pomoć oko izračuna i ostalih nepoznanica oko mirovine.13.04.1961. punim 60g .Sa 39g i 2mj imam pravo na prijevremenu starosnu mirovinu.Cijeli radni vijek na minimalcu i .uplaćivano u 2. stup od početka.Predan zahtjev u mirovinsko.Kolika bi mi mirovina mogla bit.U međuvremenu sam podnio zahtjev za priznavanje statusa branitelja sa 144 dana koji će se vjerojatno povoljno riješit,tako da ću podnijet zahtjev i za braniteljsku mirovinu.Ako budem birao između te 2 koja bi bila veća.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija