Jump to content

Nat1973

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala, puno ste mi pomogli.
 2. Ok, ako sam dobro shvatila, ja sam eventualno dužna podmiriti iznos koji bi, u stvari bio pola iznosa koji je stajao na štednom računu u banci u trenutku majčine smrti s obzirom da sam jedan od dva nasljednika. A zastara potraživanja? To bih trebala tražiti agenciju da mi pošalje dokument prema kojem traži naplatu duga? I od kada se računa zastara? Od datuma kad je račun sa dugom zatvoren u banci tj. kad je prodan dug agenciji ili? Jer malo mi je čudno da su mi poslali dopis na kojem ionako piše da je ostavinska iz davne 2006. A, sorry, ovu zadnju rečenicu uopće ne razumijem :).
 3. Imate pravo. Gledam i ne vidim. Piše Utvrđuje se da njezinu ostavinsku imovinu sačinjava: Imovinsko pravo: pravna tražbina prema Samoborskoj banci, štedni rn......
 4. Da, tog sam se i bojala. Stvar je u tome što je očuh preminuo 2009., a što se tiče nasljednog dijela - majka nije posjedovala ništa pa ne znam niti koja bi to bila visina vrijednosti. Zato je i sutkinja (kad smo joj rekli da majka nije posjedovala ništa) sugerirala da se "odreknem" svog dijela kako bi, valjda, pojednostavila proceduru ostavinske rasprave.
 5. Piše prihvatila pa ustupila očuhu. I saznala da su isto rješenje od suda tražili i odvjetničko društvo (dobro, to je očito) i agencija, ali i banka (davne 2011.) Što sad? Trebam li tražiti odvjetnika i imam li uopće ikakve šanse?
 6. Poštovani, Jučer me u kasliću dočekao dopis (opomena pred tužbu) odvjetničkog društva koje zastupa društvo B2 Kapital (vidjela sam na forumu da je prilično poznata :() u kojem me obavještavaju da me njihova stranka prema ugovoru o cesiji sa Hrvatskom poštanskom bankom traži da platim nepodmireno potraživanje moje pokojne majke (umrla je 01.07.2006.!!!), a da sam ja njezin pravni nasljednik. Također me upozoravaju da ukoliko dug od 12.264,14, zajedno sa zakonskim zateznim kamatama (koje na iznos glavnice od 9.722,66) teku od 23.03.2021. ne platim u roku od 8 dana imaju nalog agencije za po
×
×
 • Napravi novi...