Jump to content

Dominika

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Dominika objavio

  1. Poštovana,

    1. Otkazni  rok računa se prema godinama staža kod poslodavca što kod vas iznosi cca. 2 mj i 2 tj i poslodavac Vas može osloboditi rada za vrijeme trajanja istog.

    2. Da li imate prava na naknadu sa burze ovisi o tome što će pisati kao razlog prekida radnog odnosa ( to NE smije biti otkaz od strane radnika,sporazumni ili otkaz zbog skrivljenog ponašanja radnika nešto sl ).

    3. Uzima se ona brutto plaća koja još  vrijedi tj. plaća koja je navedena  u ugovoru o radu koji je još na snazi.

    4. Nisam naišla na podatak u kojem roku morate odgovoriti poslodavcu ali piše da poslodavac mora dati "primjereni rok" 

     

    Lp

     

  2. Vaš bivši poslodavac imao je pravovremenu informaciju o prekidu radnog odnosa pa je i obračun plaće + putni trošak trebao biti obračunat  u ispravnom omjeru proporcionalnosti. Nije na vama da vraćate  iznos  prijevoza ( koje niste niti primili ) jer računovodstvo nije odradilo svoj posao.  Vaš bivši poslodavac mora sa  ZETom rješavati nastalu zavrzlamu a ne sa vama.  Lp

  3. https://hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-troskova-prijevoza

     

    Što se tiče otvaranja  bolovanja mislim da Vaša doktorica može otvoriti bolovanje za taj dan jer u sustavu HZZO stoji vaš datum pregleda u dotičnoj bolnici koja nije u Vašem mjestu prebivališta. Vaša doktorica će vam izdati Potvrdu o privremenoj nezaposlenosti za rad na( to nije doznaka o bolovanju) koju ćete dostaviti poslodavcu i riješili ste problem.  

    Uostalom, prema Zakonu o radu svaki zaposlenik ima pravo na ukupno 7 dana plaćenog dopusta  pa ako nećete moći otvoriti bolovanje za taj dan, zatražite  od poslodavca  da vam omogući takvu  vrstu  odsustva sa posla.

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija