Jump to content

Dominika

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dominika objavio

  1. Poštovani, ako će poslodavac omogućiti vašoj djevojci da iskoristi GO prije isteka ugovora onda joj ga niti ne mora isplatiti.
  2. Poštovana, 1. Otkazni rok računa se prema godinama staža kod poslodavca što kod vas iznosi cca. 2 mj i 2 tj i poslodavac Vas može osloboditi rada za vrijeme trajanja istog. 2. Da li imate prava na naknadu sa burze ovisi o tome što će pisati kao razlog prekida radnog odnosa ( to NE smije biti otkaz od strane radnika,sporazumni ili otkaz zbog skrivljenog ponašanja radnika nešto sl ). 3. Uzima se ona brutto plaća koja još vrijedi tj. plaća koja je navedena u ugovoru o radu koji je još na snazi. 4. Nisam naišla na podatak u kojem roku morate odgovoriti poslodavcu ali piše da poslodavac mora dati "primjereni rok" Lp
  3. Vaš bivši poslodavac imao je pravovremenu informaciju o prekidu radnog odnosa pa je i obračun plaće + putni trošak trebao biti obračunat u ispravnom omjeru proporcionalnosti. Nije na vama da vraćate iznos prijevoza ( koje niste niti primili ) jer računovodstvo nije odradilo svoj posao. Vaš bivši poslodavac mora sa ZETom rješavati nastalu zavrzlamu a ne sa vama. Lp
  4. https://hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-troskova-prijevoza Što se tiče otvaranja bolovanja mislim da Vaša doktorica može otvoriti bolovanje za taj dan jer u sustavu HZZO stoji vaš datum pregleda u dotičnoj bolnici koja nije u Vašem mjestu prebivališta. Vaša doktorica će vam izdati Potvrdu o privremenoj nezaposlenosti za rad na( to nije doznaka o bolovanju) koju ćete dostaviti poslodavcu i riješili ste problem. Uostalom, prema Zakonu o radu svaki zaposlenik ima pravo na ukupno 7 dana plaćenog dopusta pa ako nećete moći otvoriti bolovanje za taj dan, zatražite od poslodavca da vam omogući takvu vrstu odsustva sa posla.
  5. Niste mu obavezni vratiti novce jer poslodavac je u obavezi pronaći posao svojim radnicima. Ako posla nema, a vi ste i dalje prijavljeni kao radnik, obaveza je poslodavca isplatiti plaću sukladno Ugovoru o radu kojeg ste sklopili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija