Jump to content

dorica12

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam isto tako odbila platitijer prekršaj nije utvrđen, ali sud je presudo u njihovu krost, a županijski potvrdio, a revizija nije moguća, pa tako se sada kanim ćorava posla, jer uspijela sam samo osporiti ugovornu kaznu, ali kad sam platila takse došlo me na isto. I
  2. Pogledajte si samopomoć kod smetanja posjeda. U roku od 30 dana od saznanja za smetanje možtete mu sami srušti terasu (to je tzv. samopomoć). Onda treba dignut tužbu za smetanje posjeda. Ovo vrijedi naravno pod uvjetom da ste posjednici zemljišta gdje je terasa.
  3. Predlažem da mu šiknete zabilježbu vlasničkog spora na nekretninu prije svega, kako bi blokirali njegv žar za prodajom, pa onda se već može lakše dalje disati.
  4. Dali neko zna da li prolazi uknjižba zabilježbe ugovora o zaštićenom namorpimstvu na nekretnini. odnosno upis pravomoćne presude koja je zamijenila isti ugovor.
  5. Zaštićeni najmoprimac je za sve investicijske popravke koje mora raditi vlasnik dužan istog pozvati da učini. Dobro je također pokrenuti vanparnični postupak na sudu kako bi se sudskom odlukom prema vještačkom nalazu koje se dobiva ovim postupkom utvrdila derutnost nekretnine. Ako nakon toga vlsnik stana ništa ne poduzme oko temeljnog održavanja stana (instalacija, grijanja i sl.) najmoprimac to može sam sprovesti. Treba čuvati račune. To uređuje Zakon o obveznim odnsoima. Treba paziti da se ne vrše nikakave prenamjene na stanu. Znači nema mijenjanja položaja vrata, funkcija prostorija i sl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija