Jump to content

adrad

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dala sam otkaz dana 07.03.2024.godine zbog zdravstvenih problema koje taj posao nosi sa sobom. Našla sam drugi, lakši, posao i s novim poslodavcem dogovorila početak rada 08.04.2024.godine. Sa sadašnjim poslodavcem sam dogovorila da otkaz stupi na snagu 07.04.2024.godine. U međuvremenu sam se toliko razboljela da sam dana 12.03.2024. godine morala na bolovanje (zbog kroničnog išijasa dobivala sam injekcije za bolove, radiološki nalaz dokazuje bolest, idem kod fizioterapeuta, naručena sam na MR…). Bolovanje je trajalo dva tjedna i završilo je 30.03.2024. godine. Nakon završetka bolovanja javila sam se poslodavcu da nastavim raditi otkazni rok. On mi je rekao da prvo iskoristim godišnji odmor od 01.04. do 06.04. i da se 08.04. javim na posao da odradim ostatak otkaznog roka jer isti nije tekao za vrijeme bolovanja. Sa novim poslodavcem imam dogovor o početku rada dana 08.04. a sadašnji poslodavac inzistira da ostanem raditi još dva tjedna i ako ne dođem raditi pokrenuti će tužbu protiv mene zbog izgubljene dobiti. A novi poslodavac me neće čekati još dva tjedna. Moram li odraditi ta dva tjedna otkaznog roka? Što ako počnem raditi kod novog poslodavca 08.04.2024.godine? Napominjem da sam sa sadašnjim poslodavcem pokušala dogovoriti kraće trajanje otkaznog roka ali nije htio niti čuti. Inače radim kao prodavač u mesnici. I ako sam toliko neophodna za radne procese zašto me šalje na godišnji odmor?
  2. Poštovani profesore hvala na brzom i konkretnom odgovoru i primjeru zahtjeva. Imam pristup e-građaninu.
  3. Mogu, nije problem. Evo rješenja: - obrisano radi osobnih podataka Moje glavno pitanje je: Hoću li imati pravo na novi izračun mirovine, naravno kada prestanem sa radom na 4 sata, obzirom da sam radio više od 24 mjeseca? I drugo pitanje: Mogu li tada zatražiti da mi se mirovina izračuna sukladno Zakonu o braniteljima iz 2019. godine? i naravno koji bi od ta dva izračuna bio povoljniji?
  4. Hvala na brzom odgovoru i uloženom trudu. Dakle rođen sam 05.12.1965, a pvb (prosječni vrijednosni bod) mi je utvrđen na vrijednost 1,8296. Ako je potreban još koji podatak stojim na raspolaganju.
  5. Nastavno na ovu temu imam pitanje Umirovljena sam DVO od 30.06.2016. godine. U trenutku odlaska u mirovinu imao sam 50 godina i 6 mjeseci života. Branitelj sam i dragovoljac sa preko 1500 dana borbenog sektora. U trenutku umirovljenja imao sam 31 godinu i 3 mjeseca efektivnog radnog staža, 4 godine i 9 mjeseci posebnog staža ( rat) i 6 godina i nešto staža sa posebnim trajanjem (benificija). U međuvremenu sam se u mirovini zaposlio na pola radnog vremena i radim već 30 mjeseci. Pitanje je: Kada prestanem raditi isplati li mi se tražiti ponovni izračun mirovine i po kojem Zakonu bi to bilo povoljnije? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija