Jump to content

Sims

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Sims objavio

  1. Danas u Biogradu stao kod DMa nesto kupiti, i za 11 min se vracam i zateknem kontrolora vec stavio kaznu. Ja mu kazem da kako to sto nije 15min besplatno. On kaze 10min je ti si bio 11. Dobio dnevnu kartu od 190kn. Zovem komunalno poduzece kazu to je tako do 10min mozete bez karte preko morate imate. Ali ako platite kaznu u roku 24h mozete platiti pola. Ja sam im uplatio 12kn za sat parkiranja ostalo ne namjeravam jer nije moralno ni fer za 11min parkiranja derati ljudima kozu. Kakav ishod je tu moguc? Sto je s ovim clankom iz jutarnjeg da ni inspektorat ne priznaje dnevne karte ako se i dalje naplacuju.

  2. Aha te dvije kuce bi se onda racunale kao dvojna kuca. Da ima smisla.

    Jedino sto je specificno sto do njegove parcele moram ostaviti put sirine 3m za parcele iznad mene tako da ne moze ici gradnja do njegove međe. Ali da li tada uopce susjed ima ikakav utjecaj da bi ja mogao graditi do samog puta jer taj ce put biti posebna cestica a ja jedan suvlasnik. Susjed nece biti suvlasnik tog puta. Da li tada samo suvlasnici moraju dozvoliti gradnju do samog puta ili gradnju na udaljenisti manjoj od 3m. 

  3. Za dvojne objekte se samo spominje mininalna sirina cestice, min povrsina i koef izgrađenosti.

    Naime susjed je na međi napravio kucu i sad treba suglasnost za legalizaciju pa me zanima mogu li ja u buducnosti kod gradnje od njega isto traziti suglasnost da ne moram ici 3m nego mozda 1m ili cak na među iako je to sad nemoguce.

     

  4. prije 11 sati , Davor80 je napisao:

    Smisao nove katastarske izmjere je i bio da se ovakvi problemi riješe u najkraćem mogućem roku i na najjednostavniji mogući način. Svakako da se u pojednostavljivanju apsolutno uspjelo, ali što se skraćivanja postupka tiče, tko će ga znati. Ono što se u manjim gruntovnicama riješi u nekoliko tjedana, u Zagrebačkoj traje godinama. Na javnom izlaganju nam je rečeno da onaj tko nije zadovoljan uvijek može pokrenuti sudsku parnicu. Tako je i pristojno otpiljen predstavnik Grada Zagreba s nekakvim svojim nebuloznim zahtjevima prema našim nekretninama koji potječu još iz doba SFRJ. Nakon četiri godine još uvijek nema sudskih tužbi. Ako prođe, prođe. Nije prošlo, zahvaljujući državi koje se postavila iznad građana i njihovih svakodnevnih problema i "problemčića" ( npr. vse bum vas tužil zbog međe) kako bi konačno riješila nagomilane probleme s nekretninama naslijeđene valjda još iz doba Stare Jugoslavije. Vi ste svakako oštećena strana u ovom postupku, ali iskreno sumnjam da bi Vas država u ovom trenutku pitala za bilo što. Jednak je odnos prema običnom građaninu koji se sam zastupa kao i onom koji je poslao odvjetnika. Kamo sreće da se i u svim ostalim slučajevima RH postavlja kao neprikosnoveni autoritet. Kad vidiš u prostoriji hrpu domorodaca koji se ne usude pisnuti dok im službenik objašnjava kakvo će stanje biti preneseno u gruntovnicu pa ma što oni o tome mislili, a prethodno su desetljećima vodili međusobne besmislene parnice zbog nekoliko kvadrata zemljišta, dođe ti nekako toplo i milo oko srca. Može se ova zemlja dovesti u red, može, ali treba htjeti.

    Koliko je vama vremena proslo od izmjere do upisa u zemljisne knjige?

  5. Na 20. 08. 2021. at 22:03, Davor80 je napisao:

    Upali ste u žrvanj birokracije, ali koja je novom katastarskom izmjerom u našem slučaju riješila ama baš sve spomenute probleme. Postupak je trajao dobrih deset godina, pa Vam osim strpljenja ne preostaje ama baš ništa drugo.

    Moze se to navodno rijesiti i angaziranjem odvjetnika i pokretanjem redovnog postupka. Ne znam kolikk bi trajao ni kostao taj postupak.

    Nazalost 10god mi je predugo i nije mi prihvatljiv taj period. Moram rjesiti stambeno pitanje.

  6. Pozdrav,

    U posjedu sam jedne katastarske cestice na kojoj se vodi jos suvlasnika, ima i umrlih. Tu bi trebao rjesiti vlasnistvo 1/1. Također treba provesti parcelaciju prema stvarnom stanju jer je u katastru neko staro stanje. Javna izmjera je prosla 2017g. Do sad jos nije provedeno javno izlaganje. Nigdje ne mogu dobiti informaciju kad ce to tocno biti, moze za 1god moze za 10god. Ja imam u planu gradnju kuce. Sto je vasa preporuka sto tu napraviti kako najbrze rjesiti vlasnistvo za gradnju?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija