Jump to content

umut

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. jel netko dobio odgodu za rok u 11 mjesecu?hoće li opet bit 200-300 kandidata?
  2. usmeni je počeo 5.3.2012.trajao ravno 3 tjedna.Malo ljudi je bilo na roku.cca 90a-ak Pismeni je bio 25.26.27.siječanj..
  3. drugi put izlazim... mene je rješenje čekalo u sandućiču. Nevjerojatno mi je da 20 dana prije pismenog posalju tako nesto.jako neozbiljno!
  4. dobio sam i ja jučer. agonija se produljuje
  5. umut

    Ispitivači

    Jel ima netko pitanja od ispitivaca Miletica?
  6. 11-icom se sa Črnomerca voziš do Frankopanske(stanica prije Trga Bana Jelačića), i u Frankopanskoj sjedaš na tramvaj broj 13. i vozis se dok ne skrene u vukovarsku i na drugoj stanici u Vukovarskoj silazis.Preko puta ti je Pučko otvoreno učilište.
  7. na Pučkom otvorenom učilištu ,Vukovarska 68
  8. pitanja iz ZUS-a -načela zus-a -prethodno pitanje -žalba,odbijanje,odricanje?rokovi?(sve 1 pitanje) -ovlasti Visokog upravnog suda? -obnova spora?rokovi? -ogledni spor?
  9. 1) Svjedok nije obvezan odgovarati na pojedina pitanja ako je vjerojatno da bi time izložio sebe ili bliskog rođaka kaznenom progonu, teškoj sramoti ili znatnoj materijalnoj šteti. O tome će tijelo koje vodi postupak poučiti svjedoka. (2) Ako je svjedok uskratio odgovor na pitanja iz stavka 1. ovog članka jer bi time izložio sebe ili svoga bliskog rođaka kaznenom progonu, državni odvjetnik može izjaviti da neće poduzeti kazneni progon i predložiti prekid radnje radi davanja izjave u smislu stavka 4. ovog članka. (3) Izjavu iz stavka 2. ovog članka državni odvjetnik može dati ako je odgovor na određena pitanja važan za dokazivanje težeg kaznenog djela druge osobe za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od deset ili više godina. Svjedok može prije davanja izjave državnog odvjetnika iz stavka 2. ovog članka radi zaštite svojih prava i interesa imati savjetnika iz reda odvjetnika. (4) Izjava državnog odvjetnika iz stavka 2. ovog članka mora biti pisana i ovjerena pečatom i potpisom višeg državnog odvjetnika. Državni odvjetnik predaje izjavu svjedoku. Protiv svjedoka i osobe iz stavka 2. ovog članka ne može se poduzeti kazneni progon za kazneno djelo na koje se odnosi izjava, ali se može progoniti za kazneno djelo davanja lažnog iskaza.
  10. Sudac istrage: -može na prijedlog stranaka ili po službenoj dužnosti rješenjem idvojiti nezakoniti dokaz -odlučuje o određivanju i produljenju istražnog zatvora do podnošenja optužnice -odlučuje o prijedlozima okrivljenika koje ne prihvati Državni O. -provodi dokazno ročište određuje na zahtjev Državnog odvjetnika obrazloženim nalogom pretragu -prije podizanja optužnice ispituje dijete i maloljetnika kao svjedoka putem audio-video uređaja -do pravomoćnosti optužnice odlučuej o statusu i načinu ispitivanja ugroženog svjedoka -nalaže provođenje posebnih dokaznih radnji -zaprima optužnicu u redovitom postupku -prethodno ispituje optužnicu -dostavlja optužnicu na odgovor -bez odgode dostavlja optužnicu optužnom vijeću otprilike...pa sad nek me netko ispravi ili dopuni...
  11. onda kriva procjena. sreća ili nesreća? tko je bio tajnik za vrijeme ispita?
  12. Kazeno-5(4 plus 1.K.d.) Kpp-5 Radno-5 Uprava-5 ( 3 zup,2 zus) Ustav-3 organizacija pravosuđa 2 EU-2 Građansko 7(nasljedno 1,stvarno 2,obvezno 4) Trgovačko-3(nema pravila,moze i 3 iz stečaja ak nemate sreće) GPP-7(ovrha 1) Obiteljsko-3
  13. jel netko ima ili zna NOVA pitanja iz Zakona o upravnim sporovima,budući da je novi na snazi od 1.1.2012. Tu se izvlače 2 kartice ako se ne varam?
  14. mozda traze osnove za taženje sudske zaštite: -povreda prava iz radnih odnosa -zaštita dostojanstva radnika -diskriminacija na radnom mjestu(spolna,vjerska,dobna) -isplata plaća(kašnjenje) mislim da bi to bilo to,ima ih jos al se sad nemogu sjetit svih.
  15. mislim da bi to bilo to... radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od saznanja za povredu prava, zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava. Ako poslodavac u roku od 15 dana od dostave zahtjeva radnika ne udovolji tom zahtjevu, radnik može u daljnjem roku od 15 dana zahtijevati zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom. Ako je zakonom, drugim propisom, kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu predviđen postupak mirnoga rješavanja nastaloga spora, rok od 15 dana za podnošenje zahtjeva sudu, teče od dana okončanja toga postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija