Jump to content

kristina2

Korisnik
 • Broj objava

  59
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Naknadno pronadjena imovina

  Zalila sam se ja, ponovno ide predmet na zupanijski sud. U zalbi sam navela i dokumentovala razloge zbog kojih nisam u mogucnosti izvrsiti uplatu predujma kao i nekoliko validnih dokumenata o "postenju" pok. Strica i njegovih kceri, a sve radi uvida suda u celokupnu siituaciju. No, pored moje zalbe jos ima jedna zalba i to trece kceri pokojnog strica. Na sta se ona zali nije mi jasno. Sud je zaprimio pismene. Koji je razumni rok ili kakva je migucnost da se taj ostavinski predmet resi. Kakva su moja prava?
 2. Naknadno pronadjena imovina

  U istom Rjesenju sutkina rasporedjuje imovinu na stricevu djecu. U obrazlozenju navodi da zbog ne uplate predujma se racuna da nije povrijedjen nuzni dio jer nije moguce bilo izracunati i da sud ne moze to da uradi jer su troskovi procjene visoki. (12.000 kuna) Pa sad pitam: kakve veze ima nasljedjivanje, pa i nuznog dijela, sa uplatom troskova suda ili vjestaka? Ili si naslijednik ili nisi. Visi sud je lijepo nalozio opcinskom da me uvrstava u red naslijednika. Sto uraditi? Moguce placanje u obrocima ili ponovno podnijeti zahtijev kad se novac prikupi. Sto?
 3. Naknadno pronadjena imovina

  Pokojni djed sastavio oporuku. Naslednici sinovi. U oporuci naveo da imovinu koju nije naveo u oporuci ostavlja jednom od sinova. Imao 2 sina. Na ostavinskoj r. Jos 2001. Stric nije prijavio imovinu koja je izostavljena iz opiruke. Cerka drugog sina saznaje 2012 za imovinu koja je jos u vlasnistvu djeda. Sud je izbacuje iz reda naslednika. Ona se zali zupanijskom sudu. Dobija spor. Sudac postupa po nalogu zupanijskog suda i trazi predujam od 12.000 kuna za procenu sveukupne imovine i dokazivanje povrede nuznog dijela. Naslijednica nema trazeni iznos. Nakon dva produljenja po 15 dana sutkinja donosi rjesenje da zbog izostanka uplate predujma se ista stranka ne racuna u naslijednicu i odredjuje nasljednike ( djecu od strica). Ostavlja zalbeni rok 15 dana i to opet zupanijskom sudu. Ukoliko se ista ne zali ostavinski postupak se obustavlja. Moze li sudija opcinskog suda odstraniti nasljednika iz reda o naslhedjivanju nakon rjesenja zupanijskog suda da se doticni uvrscava u naslhednike. A sve radi izostanka uplate predujma za vestacenje u cilju procjene kompletne imovine prednika? U rjrsenju jos stoji da ce se ukoliko se izvrsi procjena uzeti u obzir vrednost imovine iz 2001. Sukladno smrti prednika 1994. A ostavinska obavlhena 2001. Znaci po starom zakonu o nasljedjivanju.
×