Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bokios

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prijava protiv bivšeg poslodavca

  Meni u ugovoru stoji "Zaposlenik se izričito obavezuje da za vrijeme rada kod poslodavca neće za svoj račun ili za račun trećih osoba obavljati poslove djelatnosti ili iz drugih djelatnosti koje na bilo koji način konkuriranju djelatnosti poslodavca" Zanima me ako me on nije odjavio (ugovor je istekao, nisam potpisao novi) a ja sam se zaposlio kod novog poslodavca jel može on sta pravno poduzeti protiv mene? Jer i bivši i sadašnji poslodavac obavljaju istu djelatnost.
 2. Prijava protiv bivšeg poslodavca

  Jel me može HZMO odjaviti po sili zakona ili baš njega moram čekati da on to učini? I drugo ako sumnjam (nemam dokaze) da me on drzi prijavljenog samo da se može prijavljivati na natječaje budući da mu je u firmi potreban inženjer gradjevinarstva (druge obmanjuje) jel mogu podnijeti prijavu policiji/DORH-u? Jer nemam drugog objašnjenja zasto to ne čini?
 3. Poštovani, bio sam radio kod poslodavca od 11/2018 do 1/2019. Novi ugovor nisam potpisao no on me još nije odjavio nakon brojnih mojih upita i molbi s mirovinskog osiguranja. Navedena mi se osoba više na javlja na telefon niti odgovara na mailove,kao ni osoba koja vodi njemu knjigovodstvo. Podnjeo sam pisanu prijavu drzavnom inspektoratu i poreznoj upravi radi sljedeceg: - ne odjavljivanje s mirovinskog, te ne izdavanje obrasca eM-2P -ne izdavanje platnih lista -ne izdavanje potvrda o ne isplati plaća -nikada nisam dobio ovjereni ugovor o radu, ni obrazac eM-1P -neisplata 2 plaće On je gradjevinski obrtnik, te mu je adresa firme prijavljena na adresi gdje mu je skladište, a radi na terenu uglavnom na moru. Zanima me sto ako ga drzavni/porezni inspektori ne nadju, jer u biti na toj adresi nema nikoga? I koliko sve ovo može trajati? Ili se može izvrsiti nadzor firme koja njemu vodi knjigovodstvo (i njih sam naveo u prijavi)?
×