Jump to content

ivo454

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Fiktivni obračun plaće

  Vjerojatno onda poslodavac i uštima porez i prirez, jer unaprijed zna ukupni iznos plaće za cijelu godinu, pa zato nema ni povrata poreza. A da je ovo i zabranjeno, kome bi se obratio, kad je poslodavac "podmazao" sve državne službe, primjera radi, svaka inspekcija se najavi nekoliko dana prije i onda menadžeri narede posebno čišćenje ili se onima neprijavljenima, da slobodan dan, a securiti prati, da ne bi tko od zaposlenih, pričao ili prišao inspektorima.
 2. Pozdrav, imam nejasnoću kod poslodavca koji mi isplaćuje plaću. Svaki mjesec je plaća ista u lipu, ali je na listi sve navedeno, dodatak na staž, rad nedjeljom i praznikom, noćni rad, rad u drugoj smjeni, ali ništa od toga ne mjenja konačni neto iznos. Zanima me jeli to po zakonu i kakav način obračuna koristi poslodavac? Također nemam ni povrata poreza, jer je to poslodavac na neki način uštimao, bar tako su mi rekli poznavaoci, jer kao, da sam u državnoj firmi, imao bih dosta povrata poreza.
 3. Povrat ustupljene nekretnine

  Koliko se sjećam, nekakva naknada nakon rješenja o nasljeđivanju od JB,(njih dvojica) platili su oko 700kn. Jeli bi bio porez od 4% i kako se procjenjuje nekretnina, uglavnom se radi o zapuštenom poljoprivrednom zemljištu i staroj kući?
 4. Povrat ustupljene nekretnine

  Da, i nije sporan povrat, samo na koji način, da to napravimo, da on meni to daruje ili vrati na neki način, čisto formalno.
 5. Pozdrav, molio bih pojašnjenje o mogućnosti povrata ustupljene nekretnine u ostavinskom postupku kod JB. Ja sam u ostavinskom postupku, svoj dio nekretnine ustupio bratu, zbog određenih razloga koje bi mi stvorilo posjedovanje nekretnine. Koji bi bio najednostavniji način da taj dio 1/3 vratim u svoj posjed. Napominjem da se u rješenju JB, spominjem samo kao nasljednik, ali se ne navodi da svoj dio ustupam, nego je jedan brat dobio 1/3 a drugi 2/3 dijela.
×