Jump to content

ive0007

Korisnik
 • Broj objava

  26
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. nasljeđivanje stana i mirovine

  hvala, ali one se odrekla stana i pripomoći pri razvodu, bojeći se njegovia prijetnji, a danas kad je umro mislim da bi imala pravo potražiti svoj nužni dio, jer je i stan i penzija HRVI stečeni u braku od 85 do 95. kako da ostvari pravo na penziju HRVI ili pripomoć i dio stana.
 2. poštovani, ako ko ima iskustva sa nasljeđivanjem, moli bi ga da mi objasni ovaj problem. moja prijateljica je živjela sa svojim mužem više od deset godina i nisu imali djecu. za vrijeme braka su dobili stan jer je njezin muž bio hrvatski branitelj. nakon 3 godine od dobijanja stana su se razveli , a 2 godine nakon razvoda njen bivši muž umire. da li ona ima pravo na nasljedstvo iza njegove smrti jer ništa nije tražila za njegova života, pustila ga da živi u stanu. da li ona ima pravo na stan jer je postanar i pravo na mirovinu jer je nezaposlena, ili pripomoć ? hvala svim komentorima !
 3. darovanje malodobnog djeteteta

  zahvaljujem na odgovoru, još samo jesu li sinovi oslobođeni poreza ako im baba daruje. još jednom zahvalan unaprijed
 4. Ja sam "Darovnim ugovorom" u ime mojih malodobnih sinova kao zakonski zastupnik od moje majke a njihove bake dobio stan prije 10 godina i predao ga na Poreznu i Uknjižbu ali mi nije prošao na zemljišniku, jer stan nije bio legaliziran niti je kuća u kojoj je taj stan etažirana. danas nakon 10 godina moji sinovi su punoljetni a i kuća u kojoj je predmetni stan je legalizirana, ali još nije etažirana, pa taj stan nije izdvojen kao posebna cijelina. pitanje. mogu li moji sada punoljetni sinovi nastaviti uknjižbu prava vlasništva bez da mene upliću u taj postupak ili ja moram darovat njima rečeni stan ili sa babom raskinuti taj ugovor, ili im baba treba ponovo darovat nekakvim novim ugovorom, sada na njihova imena.
×