Jump to content

Lexus

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A ima li taj dužnik neke imovine (nekretnina, stvari ili sl.) jer ako nema ništa možeš sjest i plakat ne možeš se naplatiti.
  2. Ne znam samo što ti čovijek smeta koji mjesec dana prodaje lubenice. Ne prodaju se lubenice preko cijele godine.
  3. nije mi jasno zašto onda ne odjaviš obrt kada posluješ s gubitkom!
  4. Pa za gore navedeno možemo reći da posjed i je pošten , a to je ono što mu treba za izvanrednu dosjelost na nekretnini, kakve veze ima tko je vlasnik. Posjed je nepošten ako onaj koji posjeduje zna da mu ne pripada pravo na posjed!
  5. Dijeli se onako kako je oporukom određeno, a nužni nasljedni dio se ZAHTJEVA i pripada točno onoliko koliko je rekao zakon što znaći ako se neko odrekne svoga dijela drugi ne dobivaju njegov dio nego sam onoliko koliko im po zakonu pripada.
  6. Pozdrav! Da li vježbenik u pravosuđu (Sud, Državno odvjetništvo) nakon položenog pravosudnog ispita, se može rasporediti na mjesto savjetnika, ako je slobodno, bez provođenja natjačaja po odredbi zakona čl. 6. zakona iz 1974 ili se ponovo provodi javni natječaj za prijem savjetnika??? Mišljenja i saznanja molim
  7. O tome ti govori Zakon o radu, no međutim ako se na tebe odnosi Zakon o državnim službenicima onda nemožeš ni nakon tri.
  8. U stavku 5 piše da su vlasnici kućanstva, a po kojoj to pravnoj logici kučanstvo kao termin može biti vlasnik nečega ??
  9. Evo da vam malo pomognem oko pretplate! "Vlasnik kojem je propašću prijemnika prestalo pravo vlasništva nad istim temeljem odredbe čl. 169. st. 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, ne može biti u obvezi plačanja pristojbe u smislu čl. 53. zakona o HRT-u, unatoč činjenici da nije podnio pismeni zahtjev za odjavu prijemnika u skladu s odredbom čl. 8. odluke o načinu ubiranja radijske i TV pristojbe. " Županijski sud u Varaždinu, Gž-1343/06-2 od 29.06.2006.
  10. To što ugovor nije ovjeren ne znaći da se strane nisu suglasile o bitnim sastojcima ugovora, bilo bi bolje da nije potpisan. Postoje odredbe u novom ZOO-u o poništaju darovnog ugovora pa si pogledaj .
  11. Lexus

    ostavine

    Djeca i suprug prvi nasljedni red svatko dobije 1/5, ako se drugačije ne dogovorite. Također odgovarate za dugove do visine nasljeđene imovine i svojom i nasljeđenom imovinom.
  12. Nije bitno što je običan papir, ako ga je potpisao direktor i udario pečat ima pravnu snagu pa taman da ga je napisao i na WC papiru (postoje i drugi načini dokazivanja duga). Ako neće da ti plati nema drugog načina nego preko suda. Radni sporovi idu relativno brzo i neće te u početku koštati puno, traži oslobođenje od takse...., a moj savjet ti je da potražiš odvjetnika koji će ti to sve odraditi dok još navedena firma radi i ima novaca.
  13. Malo složenija problematika, iako ne bi trebala biti. Naime, policajac je djelomično u pravu, ako ćemo gledati da on izvrašava samo svoju dužnost no nadalje policajac vrlo vjerovatno zna da iscrtani znak odnosno označeno mjesto ne predstavlja parkirno mjesto za invalide, a odobreno od strane nadležene općine. Nitko ne može svojatati javnu površinu na način kako to njemu odgovara. Ima mnogo primjera da firme po gradovima, a pogotovo javne ustanove, državna tjela bez prethodnog odobrenja nadležnog odsjeka za promet grada ili općine označavaju parkirališta kao svoja bilo invalidskim znakom, protokolom ili sl. Problematika dokazivanja na sudu malo složenija, naime prvo ti treba dokaz da grad odnosno općina nije to mjesto predvidila kao parkirno mjesto s posebnom povlasticom, a to bi ti trebala dati općina ili grad ili bar netko posvjedoćiti, a što je malo vjerovatno pošto si "stranac" a neki domaći je to rezervirao za sebe. Zatim možeš dokazivati da je netko samovoljno to rezervirao za sebe suprotno zakonu. Naravno da možeš dokazivati i da je mjesto nepravilno označeno da nije vidljivo... odnosno da nije u skladu s pravilnikom koji određuje postavljanje znakova, parkirališta i sl. osobno sam imao takvo jedno iskustvo da sam parkirao na mjesto označeno protokolom i dobio kaznu, ali sam uspio preko poznanika doći do informacija da su navedeni to samovoljno postavili, a i naravno preko veze od nadležnog odsjeka za promet grada dobio pismeno da navedena parkirališna mjesta nisu obuhvaćena protokolom, a niti odobrena nego da dotični ista bespravno svojataju . Uspio sam se na sudu izvući bez kazne, ali kad sam zbrojio sve cuge što sam platio na isto me izašlo. Zato inati se ako imaš novaca i živaca.
  14. Znaći da ako želiš poćeti s radom 14.08. dodjes u nadležni ured 06.08. ili ranije i prijaviš početak rada s navedenim datumom.
  15. Banka uvijek ide lakšim putem, što znaći ako ne plaća dužnik kredit banka prvo ide na jamca , a onda tek ostali načini osiguranja kredita. Dužnik= jamac (jamac biti nije samo formalnost)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija