Jump to content

James_Spader

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Nije da ga razumijem iskreno. (Odgovor) Dakle - koja bi uopce razlika bila u obavezama poslodavca prema radniku da taj clanak uopce ne postoji? Što je obzirom da članak postoji - sada poslodavac OBVEZAN? Jer ako nije nista niti sada obvezan - nije li onda clanak potpuno besmislen? ? Ali razumijem naravno i da se recimo radi o "redovnom" radnom vremenu te da netko upise redovan studij - nema smisla da sljedecih 5 godina ne dolazi na posao "jer je to po zakonu" To je clanak koji nacelno kaze - poslodavac moze uputiti zapolenika na seminar. Bar mi tako izgleda. Mozda je to i u redu.. Zakon koji bi na to obvezao poslodavca mozda u prije navedenom primjeru nebi imao smisla.
  2. Kaj? ..Nitko? Ugl zena iz pravne sluzbe kaze da je to samo kad mi oni plate školovanje??? Pa sad razmisljam.. mozda ona misli da je taj clanak greskom u zakonu jer kaze da njih (kompaniju/poslodavca) ne obvezuje na nista. Zakonodavac ga zaboravio obrisat prije glasanja? Ono.. "Ma sorry - Word mi nekaj šteka" ????¿?!
  3. Pozdrav svima! Imam jedno možda neobično pitanje: Što znači sljedeće : Obveza obrazovanja i osposobljavanja za rad Članak 54. (1) Poslodavac je dužan omogućiti radniku, u skladu s mogućnostima i potrebama rada, školovanje, obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje. (2) Radnik je dužan, u skladu sa svojim sposobnostima i potrebama rada, školovati se, obrazovati, osposobljavati i usavršavati se za rad. (3) Prilikom promjene ili uvođenja novog načina ili organizacije rada, poslodavac je dužan, u skladu s potrebama i mogućnostima rada, omogućiti radniku osposobljavanje ili usavršavanje za rad. Naime - upisao sam studij uz rad kao i nekoliko kolega koji radimo u istoj kompaniji. Poslodavac mi ne želi izaći u susret da mi omogući da ne radim jednu od 4 smjene (popodnevnu - jer sam izvanredni student) Nije mi jasno baš, da li je uopće to i dužan učiniti ? Jadna i glupa situacija. Faks je u struci i koristio bi mi na poslu. Ali sve se počelo raspadati, ljudi odlaze na bolje plačene poslove a "mi" ne možemo popuniti smjene.. Ako ima tko kakav savjet bio bih zahvalan. Fakultet je nažalost takav da moram biti svaki dan na vježbama iako sam "vanredni". Poslodavac mi je u stvari stavio na izbor ili faks ili posao.. Što uopće napraviti u ovoj situaciji ?
  4. što nije super što zakon o općem upravnom postupku ne postoji u RH... (barem ne na stranicama Narodnih Novina) a i na ovom novom propisi.hr se plača... pa ovo me toliko IRITIRA da ću se počet baviti politikom!!!! - da ne spominjem krivo prevedene konvencije koje se tiču privremenog uvoza!!!!!!!!!! jel ima negdje ZAKON O UPRAVNIM SPOROVIMA i ZAKON O OPĆEM UPRAVNOM POSTUPKU thx
  5. ma ja nemam ništa protiv čekanja, ali sada još + 3 godine, pa onda da mu još i usvoje, pa ponovno odlučivanje... mislim sve je to simpatično, ali netko to mora platiti - isto kao i ja prebrzu vožnju, zar ne? e sad koliko vrijedi cca 10-12 godina nemogučnosti dobijanja pravomočne presude za SVU imovinu tvojih roditelja + onda još tko zna koliko gruntovnica za upis... (bar još 3-4 god.) dakle počeo sam se sudit sa 26 - a prestajem sa cca 40...??? - stvarno mislim da mi ovo več utiče i na zdravlje pomalo... - a i da ne spominjem da me mlati po živcima (ne pomalo)
  6. nznam ni sam odakle da počnem, uglavnom zanimale bi me tužbe protiv RH zbog sporosti suda, (što pred Ustavnim sudom, što pred Europskim sudom za ljudska prava) ima li netko nekih iskustava? u bitnom mi predmetu, prvo sam pokušao sam finacirati odvjetnika, no to se uglavnom svodilo na to, da obzirom da sam nezaposlen, i nemam nikakvog vlaništva, on(i) žele 30 - 40% od imovine za koju se borim... pa mi je to bilo glupo (skupo) na kraju se svelo na to da sam tražio odvjetnika preko komore (proBONO) za što mi je trebalo cca. 1,5. god, a dodjelili su mi ga tek onda (treči pokušaj - 8 mjeseci neodgovaranja HOK-a) kada sam pred kućom sačekao tadašnjeg glavnog tajnika HOK-a... (ne da se prijetim, nego da dobijem neku informaciju, kada je on tamo(u prostorijama HOK-a) jer ga nisam uspio uloviti iz 7-8 pokušaja... (jednostavno izgleda, da jednostavno slučajno nikada nije bio tamo, kada mi je najavljeno da će biti...) te da mi objasni zašto su me uopče prva dva puta odbili...) no dobro - prije cca pola godine dobio sam nepravomočnu presudu (općinski sud Vel.Gorica) protustranka se žalila te se čeka riješenje o žalbi... koliko bi to još moglo trajati ? pro bono odvjetnik (moj) nije odgovorio na žalbu... (dali je trebao ???!) također mi je rekao da požurnice nisu bitne... ??? uglavnom sudim se već (ili po nekima TEK 8 god.) pa sam malo lud kad dođem u centar za soc. skrb. pa mi ne žele pismeno odgovoriti, (pa ni primiti - uruđbirati neki zahtjev!!!!) no to sam riješio (jedva) dovođenjem svjedoka i prijetnjama kaznenim prijavama...??! no sada mi oni ne odgovaraju... zna li netko koliko je rok u kojem oni moraju odgovoriti na neki zahtjev (u ovom slučaju za dobijanje pomoči za uzdržavanje, te dobijanje još nekih informacija, poput objašnjenja prava na naknadu za podmirenje troškova stanovanja) prošlo je cca 45. dana ni a ni b... od odgovora... neki prijedlog što da radim...?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija