Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ssssamanta730@gmail.com

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ssssamanta730@gmail.com

 • Rang
  Novak
 1. Pozdrav! Imam jedan problem, trebala bi formirati prometnicu po planu, preko parcele u vlasništvu osoba, bez navedene adrese prebivališta/boravišta. Kako da stupim u kontakt sa njima? Čujem da postoji sudski postupak o tome. Ima li netko neke detaljne informacije? lp
 2. Prestanak radnog odnosa i prava radnika

  Puno vam hvala😊
 3. Prestanak radnog odnosa i prava radnika

  Da, svaki put se potpisivao novi ugovor sa novim nazivom, osobom koja zastupa a djelatnost i mjesto rada kao i vlasnik isti. Pretpostavljam da se dugovi tako ostavljaju staroj firmi, pa se po novom ne mogu naplatiti.
 4. Prestanak radnog odnosa i prava radnika

  Znaci niti sporazum o prestanku radnog odnosa nebi bio osnov za naknadu? Sto se tice promjene Oib nisam sigurna ali mislim da se mijenjao.Dakle staz od 4 i pol godine kod poslodavca, na istom radnom mjestu, koji mijenja Oib meni znaci, prekinuti staz, sa aspekta nekih prava?tu mislim i na otkazni rok, koji je u ovom slucaju kraci.
 5. Prestanak radnog odnosa i prava radnika

  Postovani, Ako moze mala pomoc: naime osoba ima ugovor o radu na neodredjeno vrijeme. Buduci da radi u turizmu i vlasnik vise ne zeli radit cijelu godinu, radnicima nudi prestanak rad.odnosa te zasnivanje rad.odnosa za 6 mjeseci. Vezano za to pitam: buduci da radnik.zeli ostvariti pravo na naknadu od zavoda, mislim da mu poslodavac treba otkazat ugovor, redovno zbog poslovno uvjetovanog razloga, zatvaranje hotela. Ujedno radi ostvarivanja otpremnine, dali se vrijeme provedeno na radu racuna rad od 4 godine, kod istog vlasnika koji je u te 4 godine vise puta mijenjao naziv firme i osobe koje ga zastupaju? Lp
 6. Odstupnina

  idem vidjeti, hvala puno! Jedino nije mi jasno kako se u ugovoru mogu koristiti termini koji nisu navedeni u Zakonu?? Ugovorna kazna je jasna ili naknada štete.....
 7. Odstupnina

  Ali gdje to piše u ZOO-u??
 8. Ozljeda na radu

  Sve jasno. Radnik nije sposoban za rad na starom radnom mjestu pa mu je ponuđeno drugo. Problem je u tome što na tom radnom mjestu ima 2000kn manju plaču. Odštetu je dobio, skroz malu.
 9. Odstupnina

  Pozdrav Moze li mi netko objasnit odstupninu u kupop. Ugovoru? Odustatnina je jasna ali ovo drugo ne...hvala!
 10. Ishodovanje uporabne za zgrade prije 1968

  pa radi se o odjelu za gradnji, koji je tehničkim pregledom utvrdio da postoji, otvoreno krovište koje, prema materijalima, ukazuju da nije izvedeno prije 68. Zato na bazi zapisnika utvrđuju da bi taj minorni dio trebalo riješit. Naravno da se možemo žaliti i tražiti snimak iz katastra, vještaćenje arhitekte o starosti izvedenog, itd.... mislila sam da je najbolje odustati privremeno.
 11. Ishodovanje uporabne za zgrade prije 1968

  Da, treba mi za iznajmljivanja jednog stana u kuci. U biti dobila sam rješenje uz dokaz da sam predala zahtjev za uporabnu. E sad nadležni odjel za graditeljstvo je promptno došao obavit tehnički pregled, prije izdavanja uporabne. Uviđajem tvrde da krovna terasa nije rađena prije 1968.g., ja to ne znam, iz avio snimke prije 1968.g. nije vidljiv ni krov, kamoli otvor na krovu. Ukoliko se odbije uporabna neću više moći rentat, iako je prostor, stan uprabljiv a sporni dio je na tavanu. Ukoliko povučem zahtjev stvar je momentalno riješena, ali će vjerojatno to bit dostavljeno uredu za turizam?
 12. Ishodovanje uporabne za zgrade prije 1968

  Imam uvjerenje iz katastra a uporabna treba zbog rentanje stana?
 13. Ishodovanje uporabne za zgrade prije 1968

  Postovani, Molim savjet glede ishodovanja uporabne dozvole za kucu koja posjeduje uvjerenje o starosti objekta, odnosno izgradjena je prije 1968. Naime zgrada je kupljena 1979 te je u istoj na tavanu postojalo stubiste sa izlazom na krov. Dio je u naravi krov i dio je plato koji sluzi kao krovna terasa. Nadlezni referent ureda za graditeljstvo tvrdi da taj dio nije izgradjen prije 1968, medjutim ja to ne znam, buduci da je to zateceno stanje. Inace radi odrzavanja malo sam renovirao stubiste i plato na terasi. Inace se zgrada nalazi u starogradskoj jezgri, gdje se uvijek mora konzultirat sa konzervatorima. Shodno tome molim vas za savjet kako ishodovat uporabnu dozvolu. Inace napominjem da uvidom u avionski snimak do 1968 nije vidljivo niti kroviste a kamoli otvor. Zahvaljujem i lp!
 14. Poljoprivredno zemljiste

  Hvala puno.... !!
 15. Ozljeda na radu

  Postovani, Imam jednu pravnu situaciju a u vezi ozljede na radu, osoba je dozivjela nezgodu na radu. Ta nezgoda je priznata kao profesionalna, te je osoba odradila bol. Po povratku na posao, osoba ne moze vise obavljati isti posao. Ponudjen mu je posao za 2000kn manju placu, te mu nije ponudjena odsteta. Da li je to u redu?
×